Κρίσιμα και αναπάντητα ερωτήματα για το διπλό φονικά στα Ανώγεια

Κρίσιμα και αναπάντητα ερωτήματα για το διπλό φονικά στα Ανώγεια

Επτά πυροβολισμοί, δυο νεκροί και ένας τραυματίας στα Ανώγεια που βράζουν, με το κρίσιμο ερώτημα να παραμένει αναπάντητο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου. Αυτό το όπλο, που είχε μαζί του ο 30χρονος Γ. Ξ. και παραδόθηκε στις Αρχές, χρησιμοποιήθηκε ή όχι; Από ποια σφαίρα έπεσε νεκρός στο κατώφλι του σπιτιού του, ο 60χρονος ντελικανής της μαντινάδας; Από αυτό, που κρατούσε ο νεαρός γείτονάς του ή από του γιου του;

Σύμφωνα με πληροφορίες από ειδικό πραγματογνώμονα, που έχει στα χέρια του σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης, έχουν πυροβολήσει και τα δύο όπλα.

Από την πλευρά του, ο 29χρονος κατηγορούμενος, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ισχυρίστηκε ότι το βράδυ του Σαββάτου καθόταν στο πεζοδρόμιο έξω από το πατρικό του όταν ο Γ. Ξ. ήρθε και πάρκαρε το αυτοκίνητό του έξω από το σπίτι. "Αγριεμένος" όπως τον χαρακτήρισε, τον πλησίασε και ζήτησε, με υβριστικούς χαρακτηρισμούς, τον πατέρα του, Λευτέρη. Μάλιστα, τον έσπρωξε και τότε ο 29χρονος τον χτύπησε στο πρόσωπο για να τον απωθήσει. Μετά τον είδε να απομακρύνεται και να πηγαίνει προς το δικό του σπίτι, σχεδόν 30 μέτρα μακριά.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, μετά από αυτό το περιστατικό, ανέβηκε στο σπίτι του και είπε στους γονείς του τα όσα είχαν συμβεί. Μπήκε στο μπάνιο και ύστερα από λίγη ώρα άκουσε έναν πυροβολισμό και τη μητέρα του να φωνάζει. Αμέσως, πήρε το όπλο το πατέρα του και βγήκε στο δρόμο να δει τι είχε συμβεί. Είδε τον πατέρα του να κείτεται στο έδαφος και δίπλα του, πεσμένο, τον Γ.Ξ., που κρατούσε στο χέρι του ένα όπλο. Ο κατηγορούμενος άρχισε να πυροβολεί τον 30χρονο, χωρίς να θυμάται πόσες φορές και ύστερα πέταξε το όπλο στο δρόμο.

Στην συνέχεια, όπως φέρεται να περιέγραψε ο νεαρός, σήκωσε τον πατέρα του, με την βοήθεια του γείτονά του, που είχε τραυματιστεί στο πόδι κατά τη διάρκεια του περιστατικού και μαζί, τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας. Όταν κατάλαβε ότι ο πατέρας του είναι νεκρός, έφυγε.

Το ενδιαφέρον τώρα επικεντρώνεται στις ιατροδικαστικές εκθέσεις, αλλά και στη βαλλιστική έρευνα.

Την ίδια ώρα, η μπλούζα που φορούσε την ώρα που δολοφονήθηκε ο Λευτέρης Καλομοίρης, έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας, προκειμένου να προσδιοριστεί, όσο είναι δυνατόν, η απόσταση της βολής που έκοψε το νήμα της ζωής του. Ο 29χρονος γιος του, αναμένεται να απολογηθεί την Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι.

mega

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα