Ανώγεια: Εννέα κάλυκες από δύο όπλα - Το βασικό σενάριο του διπλού φονικού

Ανώγεια: Εννέα κάλυκες από δύο όπλα - Το βασικό σενάριο του διπλού φονικού

 Εννέα κάλυκες από δύο όπλα. Επτά φέρεται να είναι από το πιστόλι που κρατούσε ο 29χρονος Μανώλης Καλομοίρης, τέσσερις από τις οποίες έπληξαν θανάσιμα τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη. Οι άλλοι δύο προέρχονται από δεύτερο όπλο, εκ των οποίων μία βολίδα σκότωσε τον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη.

Παρότι η οικογένεια του νεκρού κτηνοτρόφου Γιώργου Ξυλούρη παρέδωσε χθες ένα πιστόλι στις Αρχές, κανείς δεν μπορεί πει με σιγουριά πως πρόκειται για το όπλο που είχε στην κατοχή του. Παράλληλα, οι αυτόπτες μάρτυρες φέρεται να διατηρούν οικογενειακές και φιλικές σχέσεις και με τις δύο οικογένειες των θυμάτων, στοιχείο που καθιστά τις μαρτυρίες τους επισφαλείς.

Σίγουρα υπήρχε μια λεκτική αντιπαράθεση και μετέπειτα συμπλοκή ανάμεσα στον Γιώργο Ξυλούρη και του Μανώλη Καλομοίρη, για ένα παρκάρισμα του πρώτου. Υπήρξε μια προσωρινή διακοπή, με τον 30χρονο κτηνοτρόφο να επιστρέφει λίγο αργότερα, ενδεχομένως οπλοφορώντας, προκειμένου να ζητήσει τον λόγο.

Κατά τη διάρκεια της νέας αντιπαράθεσης ανάμεσα στους δύο νεαρούς και συμπλοκής, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως το πιστόλι που ενδεχομένως είχε στην κατοχή του ο Γιώργος Ξυλούρης, εκπυρσοκρότησε, σκόπιμα ή όχι, τραυματίζοντας θανάσιμα τον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος επιχειρούσε να χωρίσει τον γιο του και τον κτηνοτρόφο.

Μετά από αυτό, σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις, ο Μανώλης Καλομοίρης, με άλλο όπλο το οποίο είχε στην κατοχή του ή προμηθεύτηκε εκείνη τη στιγμή, πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Γιώργο Ξυλούρη. Επιπλέον, απο την ένοπλη αντιπαράθεση, τραυματίστηκε στο πόδι ο Εμμανουήλ Νταγιάντας, ο οποίος φέρεται να βρέθηκε στο σημείο τυχαία και προσπάθησε να εμποδίσει τη σύγκρουση των δυο ανδρών.

Ο τραυματίας υποστηρίζει ότι δεν ξέρει ποιος πυροβόλησε και πως εκεί βρίσκονταν τουλάχιστον 20 άτομα.

Ο Μανώλης Καλομοίρης υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι βγήκε από την πατρική του οικεία, από τις φωνές της μητέρας του και αντίκρισε αιμόφυρτο τον πατέρα του και σε κοντινή απόσταση τον Μανώλη Ξυλούρη να κρατά όπλο. Γύρισε στο σπίτι και πήρε πιστόλι που φυλούσε ο πατέρας του, με το οποίο πυροβόλησε τον 30χρονο κτηνοτρόφο, μέχρι αυτό να αδειάσει και στη συνέχεια συνέχισε να τον χτυπά μέχρι να τον σταματήσουν άλλα άτομα.

Στην κατάθεσή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Την 02-05-2020 και ώρα 22.00 βρισκόμουν στο πατρικό μου στα Ανώγεια και καθόμουν στο πεζοδρόμιο έξω από αυτό. Ενώ καθόμουν, ήρθε και πάρκαρε έξω από το σπίτι το αυτοκίνητο του ο Ξυλούρης και εν συνεχεία ήρθε προς το μέρος μου και φαινόταν αγριεμένος. Εγώ τον ρώτησα τι συμβαίνει, αυτός μου απάντησε ότι ψάχνει τον πατέρα. Εν συνεχεία τον ρώτησα για ποιο λόγο τον ψάχνει και αυτός μου απάντησε "Ρουφιάνος είναι και γκεσταπίτες είστε” και με απώθησε σπρώχνοντας με. Τότε εγώ τον χτύπησα στο πρόσωπο με την γροθιά μου και εν συνεχεία αυτός έφυγε τρέχοντας, προς την οικία του η οποία είναι σε απόσταση τριάντα μέτρων από το πατρικό μου.

Μετά εγώ μπήκα μέσα στο σπίτι, στο οποίο βρισκόταν ο πατέρας μου Λευτέρης Καλομοίρης και η μητέρα μου, Δέσποινα, στους οποίους είπα το περιστατικό. Εν συνεχεία πήγα στο μπάνιο να πλυθώ, μετά από λίγη ώρα άκουσα τη μάνα μου να φωνάζει και ένα πυροβολισμό χωρίς να ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει. Τότε πήγα και πήρα το πιστόλι του πατέρα μου, το οποίο είχε φυλαγμένο σε ένα συρτάρι στο έπιπλο της τηλεόρασης και βγήκα στο δρόμο να δω τι συμβαίνει. Τότε πλησίασα και είδα τον πατέρα μου ξαπλωμένο στο έδαφος, κοιτώντας προς τα πάνω και δίπλα του πεσμένος ο Γιώργος Ξυλούρης, κρατώντας στο χέρι του ένα όπλο. Έπιασα τον πατέρα μου και είδα ότι είχε μια ανοιχτή τρύπα στο στήθος, ενώ τα μάτια και το στόμα του ήταν ανοιχτά. Άρχισα να πυροβολώ τον Ξυλούρη πολλές φορές χωρίς να θυμάμαι πόσες ακριβώς, στη συνέχει πέταξα το όπλο στο δρόμο και προσπάθησα να σηκώσω τον πατέρα μου, φωνάζοντας προς τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί να τον βοηθήσουν".

Ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν είχε προσωπικές διαφορές με τον Ξυλούρη, απλά μερικές ασήμαντες με τον πατέρα του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα