Η εξέλιξη του διπλού φονικού στα Ανώγεια. Τι είπαν οι δικηγόροι του 29χρονου

Η εξέλιξη του διπλού φονικού στα Ανώγεια. Τι είπαν οι δικηγόροι του 29χρονου

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο 29χρονος, που κατηγορείται για τον φόνο 30χρονου κτηνοτρόφου στα Ανώγεια, αφού προηγουμένως ο τελευταίος του είχε σκοτώσει τον 63χρονο πατέρα κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού.

Ο 29χρονος, συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του Διονύσιο Βέρρα και Αλεξάνδρα Σπανάκη, ζήτησε και έλαβε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη το μεσημέρι. Η θέση του δράστη παραμένει η ίδια από την πρώτη στιγμή όπως, είχε αναφέρει και στην κατάθεσή του ενώπιον των αστυνομικών αρχών: ότι δηλαδή, πυροβόλησε τον 30χρονο κτηνοτρόφο αφού είδε τον πατέρα του νεκρό στο έδαφος. Σύμφωνα με τον κ. Βέρρα, "ασκήθηκε ποινική δίωξη στον 29χρονο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς επίσης χρεώθηκε και μία επικίνδυνη σοβαρή σωματική βλάβη - κατηγορία την οποία δεν μπορέσαμε να αντιληφθούμε, θεωρούμε ανεξήγητη και θα την ερευνήσουμε για το πώς ενσωματώθηκε στη δικογραφία. Η συγκεκριμένη κατηγορία αφορά τον τραυματισμό του τρίτου προσώπου, ο οποίος από βολίδα τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου".

Ο δικηγόρος του δράστη αναφέρθηκε στον πρώτο διαπληκτισμό μπροστά στην οικία του 29χρονου κατηγορούμενου στα Ανώγεια, επικαλούμενος την δικογραφία. "Ο θανών 30χρονος κτηνοτρόφος και ο κατηγορούμενος, είχαν μία λεκτική εμπλοκή η οποία αξιολογείται ως μη ιδιαίτερη ως συμβάν. Αλλά και ιατροδικαστικά όπως προκύπτει και στα δύο εμπλεκόμενα μέρη, στον 30χρνο και τον 29χρονο, υπάρχουν αμυχές, συμβάν το οποίο χαρακτηρίζεται ως ασήμαντο στην εξέλιξή του" είπε. Όμως όπως ανέφεραν και οι δύο δικηγόροι, "αυτό το συμβάν ήταν το αφετηριακό για το μεγαλύτερο και σοβαρότερο το οποίο ακολούθησε, μιας και ο 30χρονος κτηνοτρόφος και σήμερα θανών, αποχώρησε από το συμβάν, όπως το ίδιο έπραξε και ο κατηγορούμενος, πήγαν και οι δύο στο σπίτι τους. Όμως ο 30χρονος κτηνοτρόφος επέστρεψε έξω από το σπίτι του 29χρονου, σήμερα κατηγορούμενου, οπλισμένος, όπου συναντήθηκε αυτή τη φορά με τον 63χρονο θανόντα πατέρα του κατηγορουμένου". Εκεί όπως προκύπτει από τα ιατροδικαστικά δεδομένα, και σύμφωνα πάντα με τους δικηγόρους, ο 30χρονος χτύπησε με σοβαρά και δυνατά χτυπήματα τον 63χρονο προκαλώντας του ακόμα και θλαστικά τραύματα (...) ενώ ταυτόχρονα πυροβολείται και θανατώνεται. Η εξέλιξη αυτή του συμβάντος και όλα όσα διαδραματίζονται έξω από το σπίτι του 63χρονου τα οποία άκουσε μέσα από το σπίτι του ο κατηγορούμενος γιος του, τον οδήγησαν να βγει έξω από το σπίτι, όπου είδε τον πατέρα του νεκρό, τον 30χρονο κτηνοτρόφο πάνω από τον πατέρα του και δίπλα την μητέρα και σύζυγο του 63χρονου. Εκεί απάνω σε μία κατάσταση πανικού και θολωμένου μυαλού, αδειάζει το πιστόλι που κρατούσε στο σώμα του συνομηλίκου του 30χρονου κτηνοτρόφου".

Αυτή είναι η όλη εξέλιξη των πραγματικών περιστατικών σύμφωνα με τους δικηγόρους του κατηγορουμένου, οι οποίοι ζήτησαν από όλους να σεβαστούν όλα όσα ακούγονται από τους νομικούς για τα στοιχεία που αφορούν την υπόθεση και βασίζονται αποκλειστικά και μόνο, όπως τόνισαν, στη δικογραφία. "Εμείς δεν κάνουμε, ούτε εικασίες, ούτε υποθέσεις, ούτε υπονοούμε τίποτα. Όταν θα αναφέρουμε κάτι, θα το αναφέρουμε επειδή το έχουμε και υπάρχει ως στοιχείο, και αν δεν πούμε κάτι, δεν θα το πούμε και δεν θα το αναφέρουμε διότι δεν υπάρχει ως στοιχείο. Τα πραγματικά περιστατικά από το σύνολο των αποδεικτικών μέσων που έχουμε μέχρι αυτή τη στιγμή στη διάθεσή μας, είναι αυτά και μόνο που λέγονται". Οι δικηγόροι του κατηγορουμένου ξεκαθάρισαν επίσης, ότι σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που υπάρχουν, τα όπλα που συμμετείχαν στην αιματηρή συμπλοκή ήταν δύο και οι κάλυκες οι οποίοι περισυνελέγησαν από το σημείο της συμπλοκής ήταν δύο από το ένα πιστόλι και 7 από το δεύτερο πιστόλι.

Τέλος, οι δικηγόροι του 29χρονου κατηγορούμενου επισήμαναν ότι "δύο οικογένειες γνωστές στα Ανώγεια και στο Ρέθυμνο δοκιμάζονται αυτές τις ημέρες". Ο συνήγορος Δ. Βέρρας ζήτησε "να επικρατήσει ηρεμία και η σκέψη όλων να είναι στο πώς θα βοηθηθούν αυτές οι δύο οικογένειες, μιας και οι μέρες που θα ακολουθήσουν θα είναι σκληρές και δύσκολες". Η προσαγωγή του 29χρονου κατηγορουμένου στον εισαγγελέα, έγινε κάτω από την αυστηρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και πάρα την παρουσία ορισμένων φίλων και συγγενών του, δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα ή ένταση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα