Ανώγεια: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση διώκεται ο 29χρονος – Τι είπε στην απολογία του

Ανώγεια: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση διώκεται ο 29χρονος – Τι είπε στην απολογία του

Προθεσμία για να απολογηθεί στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης ζήτησε και πήρε από τον Εισαγγελέα Ρεθύμνου ο 29χρονος γιος του Λευτέρη καλομοίρη ο οποίος σήμερα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Σε βάρος του ο Εισαγγελέας ασκήσε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση αλλά και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε τρίτο πρόσωπο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στους δημοσιογράφους ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Διονύσης Βέρρας, ο 29χρονος ισχυρίστηκε ότι το μοιραίο βράδυ ο Γιώργος Ξυλούρης πέρασε και του μίλησε άσχημα. Ξεκίνησε καυγάς ανάμεσά τους και στη συνέχεια, αφού παρενέβησαν τρίτοι, ο καυγάς έληξε και οι δύο νέοι αποχώρησαν.

Ο 29χρονος ισχυρίζεται ότι το μοιραίο βράδυ του Σαββάτου καθόταν σε μία καρεκλα έξω από το σπίτι, όταν πέρασε ο Γιώργος Ξυλούρης και βλέποντάς τον, του είπε "γκεσταπίτες".

Ο 29χρονος, τότε, ενοχλημένος τον ρώτησε: "Ήντα έχεις με τον πατέρα μου;"

Οι δύο άνδρες μάλωσαν και ο 29χρονος κατάφερε μια γροθιά στο πρόσωπο του Ξυλούρη. Τρίτοι μπήκαν στη μέση και τους χώρισαν.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο 29χρονος, ο 30χρονος Ξυλούρης πήγε στο σπίτι του και ο 29χρονος μπήκε στο δικό του για να κάνει μπάνιο.

Δέκα λεπτά αργότερα, όπως αναφέρει ο γιος του Λ.Καλομοίρη, άκουσε έναν πυροβολισμό και τη μητέρα του να ουρλιάζει "τον άνδρα μου, τον άνδρα μου!".

Ο 29χρονος άνοιξε το συρτάρι, πήρε το όπλο και βγήκε έξω, όπου αντίκρισε τη μητέρα του να στέκεται, σε κατάσταση αλλοφροσύνης, και μπροστά της δύο άνδρες.

Πλησιάζοντας αναγνώρισε ότι ο άνδρας που κείτονταν στο έδαφος ήταν ο πατέρας του. Όπως ανέφερε ο 29χρονος, ανασήκωσε το κεφάλι του και διαπίστωσε ότι δεν αντιδρούσε και τότε "άδειασε" το δικό του πιστόλι στον Ξυλούρη, ο οποίος ήταν γονατιστός και είχε ακομα στραμμένο το πιστόλι προς τον Καλομοίρη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο ο 29χρονος είπε στην Εισαγγελέα ότι όταν πυροβόλησε τον Γιώργο Ξυλούρη "δεν έβλεπε τίποτα μπροστά του" και ότι ήταν σαν να "είχε σεντόνι".

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Διονύσης Βέρρας, υπάρχουν δύο όπλα και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι ο Γ. Ξυλούρης σκότωσε τον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο πατέρας του Γ. Ξυλούρη, ισχυρίστηκε ότι ο γιος του δεν πυροβόλησε ποτέ και πως στα χέρια του δεν βρέθηκε πυρίτιδα, όπως τους ενημέρωσαν οι ιατροδικαστές και πως ο ίδιος ο 29χρονος, πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα του.

Πηγή: ekriti, cretalive

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα