Τι συνέβη το μοιραίο βράδυ πριν το φονικό που βύθισε στο πένθος τα Ανώγεια

Τι συνέβη το μοιραίο βράδυ πριν το φονικό που βύθισε στο πένθος τα Ανώγεια

Τη δική του εκδοχή για το πώς έγιναν τα πράγματα «ξετύλιξε» στην προανακριτική του απολογία, ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος παραδόθηκε χθες στην Ασφάλεια Ρεθύμνου και σήμερα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Ο 29χρονος όπως αναφέρει το cretalive.gr ισχυρίζεται ότι το μοιραίο βράδυ του Σαββάτου καθόταν σε μία καρέκλα έξω από το σπίτι, όταν πέρασε ο Γιώργος Ξυλούρης και βλέποντάς τον, του είπε «γκεσταπίτες». Ο 29χρονος, τότε, ενοχλημένος τον ρώτησε: «Ήντα έχεις με τον πατέρα μου;»

Οι δύο άνδρες μάλωσαν και ο 29χρονος κατάφερε μια γροθιά στο πρόσωπο του Ξυλούρη. Τρίτοι μπήκαν στη μέση και τους χώρισαν.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο 29χρονος, ο 30χρονος Ξυλούρης πήγε στο σπίτι του και ο 29χρονος μπήκε στο δικό του για να κάνει μπάνιο.

Δέκα λεπτά αργότερα, όπως αναφέρει ο γιος του Λ.Καλομοίρη, άκουσε έναν πυροβολισμό και τη μητέρα του να ουρλιάζει «τον άνδρα μου, τον άνδρα μου!».

Ο 29χρονος άνοιξε το συρτάρι, πήρε το όπλο και βγήκε έξω, όπου αντίκρισε τη μητέρα του να στεκεται, σε κατάσταση αλλοφροσύνης, και μπροστά της δύο άνδρες.

Πλησιάζοντας αναγνώρισε ότι ο άνδρας που κείτονταν στο έδαφος ήταν ο πατέρας του. Όπως ανέφερε ο 29χρονος, ανασήκωσε το κεφάλι του και διαπίστωσε ότι δεν αντιδρούσε και τότε “άδειασε” το δικό του πιστόλι στον Ξυλούρη, ο οποίος ήταν γονατιστός και είχε ακόμα στραμμένο το πιστόλι προς τον Καλομοίρη.

«Τον Λευτέρη Καλομοίρη τον σκότωσε ο ίδιος του ο γιος», λέει ο πατέρας του Γιώργου Ξυλούρη

Μη έχοντας ακόμα συνέλθει από το κακό που βρήκε την οικογένεια του, ο Γιάννης Ξυλούρης, πατέρας του Γιώργου Ξυλούρη που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του γιου του μαντιναδολόγου, δίνει την δική του εκδοχή στο cretapost.gr  για το πως έγινε το διπλό φονικό το βράδυ του Σαββάτου στα Ανώγεια.

«Στα χέρια του παιδιού μου δε βρέθηκε πυρίτιδα», αναφέρει, λέγοντας ότι ο 30χρονος γιος του δεν πυροβόλησε.

«Το παιδί μου είναι καθαρό, πεντακάθαρο», λέει και ισχυρίζεται ότι δράστης του θανάτου του μαντηναδολόγου είναι ο ίδιος του ο γιος.

«Δεν είχαμε ποτέ διαφορές με την οικογένεια», αναφέρει, σημειώνοντας μάλιστα ότι τα εγγόνια του πηγαίνουν για εκμάθηση χορού στις σχολές του 60χρονου.

«Στόχος μου είναι τώρα να αναθρέψω τα παιδιά μου και τα εγγόνια. Το κακό που βρήκε το σπίτι μου να μην τύχει ούτε στον εχθρό μου».

Ο σπαρακτικός αποχαιρετισμός και στους δύο νεκρούς από την κόρη του και το κάλεσμά της στην τοπική κοινωνία.

Η μεγαλοψυχία της κόρης του Καλομοίρη

Δίδαξε πολιτισμό η κόρη του Λευτέρη Καλομοίρη στον μικρό επικήδειο που εκφώνησε για τον πατέρα της στην εκκλησία της Παναγίας στο Περαχώρι Ανωγείων.

Μαζί με τον πατέρα της αποχαιρέτησε και το Γιώργο Ξυλούρη λέγοντας χαρακτηριστικά: Θρηνούμε για τον πατέρα μου και κλαίμε και για τον άλλο νεκρό”, καλώντας την ανωγειανή κοινωνία να παραμείνει ψύχραιμη και ενωμένη!

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να αποχαιρετήσουν τον πατέρα της με μαντινάδες και χορό “γιατί αυτά του άρεσαν πάντα”.

Στο τελευταίο αντίο στον 63χρονο βρέθηκε πάρα πολύς κόσμος, όπως συνέβη και στην κηδεία του 30χρονου το απόγευμα της Κυριακής, καθώς το χωριό δεν έκανε κανένα διαχωρισμό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα