Λαμία: Συνελήφθη άνδρας που παρίστανε τον υπάλληλο της ΔΕΗ

Λαμία: Συνελήφθη άνδρας που παρίστανε τον υπάλληλο της ΔΕΗ

Στα χέρια των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας έπεσε ο «μαϊμού» ΔΕΗτζής που τις τελευταίες ημέρες δρούσε στην περιοχή της Λαμίας.

Ο απατεώνας προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ και λέγοντας στα ανυποψίαστα θύματα ότι κάνει έλεγχο σε μετρητές και πίνακες της ΔΕΗ, για τυχόν περιπτώσεις ρευματοκλοπής, επικείμενη διακοπή ρεύματος κ.α., κατάφερνε να τους αποσπά χρηματικά ποσά.

Το πρωί της Τετάρτης εξαπάτησε έναν ηλικιωμένο στο κέντρο της πόλης και του πήρε 150€, ενώ την Πέμπτη έκανε τρεις απόπειρες απάτης σε ηλικιωμένες γυναίκες.

Η τελευταία ήταν στην οδό Δραγατσανίου στη Λαμία, όμως το θύμα δεν "τσίμπησε" και ενημέρωσε έγκαιρα την αστυνομία, η οποία ξεκίνησε αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Ο δράστης εντοπίστηκε και προσπάθησε να διαφύγει, όμως οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας τον καταδίωξαν και τελικά του πέρασαν χειροπέδες.

Το τραγικό της υπόθεσης

Οι αστυνομικοί γνώριζαν ότι είχαν να κάνουν με απατεώνα, όμως δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι ο συγκεκριμένος κουβαλούσε στην πλάτη του περισσότερα από 17 χρόνια κάθειρξης, από καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος του, για απάτες και κλοπές.

Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο της έρευνας, διαπιστώθηκε επιπλέον ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν:

-Συγχωνευτική Απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, που διατηρεί σε ισχύ Διάταξη του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (14) ετών, (7) μηνών και (22) ημερών, για διακεκριμένη κλοπή,

-Απόφαση του Γ΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκιση (20) μηνών, για κλοπή κατ’ εξακολούθηση, καθώς και

-Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (10) μηνών, για απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας.

Πηγή: lamiareport.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα