Ένταση στον Έβρο: Διπλή πρόκληση των Τούρκων - Πυροβόλησαν δύο φορές

Ένταση στον Έβρο: Διπλή πρόκληση των Τούρκων - Πυροβόλησαν δύο φορές

Συνεχίζονται οι προκλητικές ενέργειες από την Τουρκία στον Εβρο καθώς το βράδυ της Πέμπτης (30/4) έλαβαν χώρα δύο περιστατικά.

Το πρώτο από αυτά καταγράφηκε στις δέκα και είκοσι το βράδυ. Ειδικότερα, δύο φουσκωτά της τουρκικής στρατοχωροφυλακής με δύο επιβάτες το καθένα κινήθηκαν βόρεια κατά μήκος του ποταμού και έριξαν πυροβολισμούς στον αέρα και μια φωτοβολίδα που προσγειώθηκε σε ελληνικό έδαφος.

Το δεύτερο συμβάν καταγράφηκε δύο λεπτά μετά τα μεσάνυχτα οπότε ένα φουσκωτό της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, στο οποίο επίσης επέβαιναν δύο άτομα απέπλευσε από το Τυχερό και κινήθηκε βόρεια. Οι επιβάτες έριξαν εκφοβιστικά πυρά στον αέρα.

Καμία από τις βάρκες δεν είχε φωτεινές ενδείξεις.

Τα νέα περιστατικά αποκαλύπτουν την τουρκική προκλητικότητα στον Έβρο, ακόμα και μετά την αποχώρηση των προσφύγων και μεταναστών που είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να περάσουν στην Ελλάδα.

Εχθές Πέμπτη έγινε γνωστό ακόμα ένα επικίνδυνο επεισόδιο που σημειώθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, σύμφωνα με το Spiegel.

Συγκεκριμένα, Τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν τουλάχιστον μία φορά εναντίον Γερμανών της Frontex, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Όπως γράφει το γερμανικό περιοδικό, το οποίο επικαλείται εσωτερικό έγγραφο της Frontex, το επεισόδιο συνέβη την Τρίτη το απόγευμα, στις 7:15, κοντά στο Τυχερό του Έβρου, όταν ένας Τούρκος στρατιώτης πυροβόλησε εναντίον Γερμανών στην άλλη πλευρά των συνόρων. Το επεισόδιο επιβεβαιώνεται και από το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.

 

eleftherostypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα