Άνοιγμα σχολείων: Tι θα ισχύει σε περιπτώσεις κρουσμάτων

Άνοιγμα σχολείων: Tι θα ισχύει σε περιπτώσεις κρουσμάτων

Ειδική υποεπιτροπή εντός της επιτροπής εμπειρογνωμώνων, για το άνοιγμα των σχολείων, έχει αναλάβει την δημιουργία πρωτοκόλλου που θα ακολουθήσουν οι αρχές σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος εντός της σχολικής κοινότητας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν πρόκειται να ακολουθηθεί η ίδια τακτική που εφαρμόστηκε στην αρχή της πανδημίας στη χώρα, σύμφωνα με την οποία ένα σχολείο έκλεινε όταν μαθητής ερχόταν σε επαφή με επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος. 

Σαφώς θα γίνεται ιχνηλάτιση των επαφών κρούσματος εντούτοις θα υπάρχει ειδική διαβάθμιση στα μέτρα ανάλογα με την ευρύτητα της διασποράς.

Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε να δούμε πως ακριβώς θα σχεδιαστεί τελικά το πρωτόκολλο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο της επεξεργασίας.

Όσον αφορά τους μαθητές που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή ζουν σε περιβάλλοντα όπου υπάρχουν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, υπάρχει η δυνατότητα μη επιστροφής στην σχολική τάξη και παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω διαδικτύου χωρίς να επιβαρύνονται με απουσίες.

Το παραπάνω μπορεί να καταστεί εφικτό με την προσκόμιση απλής υπεύθυνης δήλωσης.

 

Πηγή: skai.gr

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα