Φονικό στη Θεσσαλονίκη: Τι είπε στην απολογία του ο πατέρας που σκότωσε τον γιο του

Φονικό στη Θεσσαλονίκη: Τι είπε στην απολογία του ο πατέρας που σκότωσε τον γιο του

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε μετά την απολογία του στην 5η τακτική ανακρίτρια ο 63χρονος συνταξιούχος από τη Θεσσαλονίκη, που την περασμένη Κυριακή (26.04.2020) πυροβόλησε έξι φορές και σκότωσε τον 32χρονο γιο του.

Το φονικό που σόκαρε τη Θεσσαλονίκη έγινε την Πυλαία και είχε προηγηθεί, σύμφωνα με με μαρτυρίες, επίθεση του 32χρονου τόσο στη μητέρα του, την οποία κυνηγούσε με σίδερο όσο και στον πατέρα του.

Στη μια ώρα της απολογίας του στην ανακρίτρια, ο 63χρονος εξέφρασε τη μεταμέλειά του για την πράξη του, την οποία απέδωσε στην «κακιά στιγμή». Όπως και στην προανακριτική του κατάθεση, στάθηκε στους επαναλαμβανόμενους καβγάδες που σημειώνονταν τον τελευταίο καιρό στο σπίτι, τους οποίους και απέδωσε σε ψυχολογικά προβλήματα, που φέρεται να αντιμετώπιζε ο γιος του.

Περιγράφοντας τα όσα διαδραματίστηκαν το μεσημέρι της Κυριακής του Θωμά, όταν έγινε η δολοφονία, ο 63χρονος ανέφερε ότι αρχικά του τηλεφώνησε η γυναίκα του και του είπε να γυρίσει γρήγορα στο σπίτι, καθώς είχε δεχθεί χτυπήματα από τον 32χρονο. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 32χρονος της επιδέθηκε με σιδερόβεργα.

Σύμφωνα με την απολογία του, ο ίδιος κάλεσε πρώτα την Αστυνομία και κατευθύνθηκε αμέσως προς το σπίτι του. Εκεί καυγάδισε με τον γιό του και, όπως υποστήριξε, στη συνέχεια δέχθηκε επίθεση από τον 32χρονο. «Θόλωσα» φέρεται να είπε στην ανακρίτρια και επανέλαβε ότι ενήργησε εν βρασμώ ψυχικής ορμής.

Κατά τη δικογραφία, ο 63χρονος συνταξιούχος άρπαξε την κυνηγετική του καραμπίνα και πυροβόλησε έξι φορές εναντίον του γιου του, γεμίζοντας δύο φορές το όπλο. Μία από τις σφαίρες τον πέτυχε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Διά του συνηγόρου του, ο 63χρονος συνταξιούχος προσκόμισε τις εκθέσεις της ιατροδικαστικής εξέτασης, στην οποία υποβλήθηκαν τόσο ο ίδιος (μετά τη σύλληψή του) όσο και η γυναίκα του, προκειμένου να στηρίξει τον ισχυρισμό ότι δέχθηκαν επίθεση πριν από το φονικό.

Μετά την απολογία, ωστόσο, ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκισή του και ο 63χρονος πήρε τον δρόμο για τις φυλακές.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα