Λινού: Γιατί με ανησυχεί το άνοιγμα κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής

Με εξέπληξε θετικά η ανακοίνωση γιατί υπήρξε περιορισμός κυρίως στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μπαρ, εστιατόρια. Και αυτό είναι πολύ θετικό για την μετέπειτα εξέλιξη της επιδημίας. Νομίζω ότι αυτό που ανησυχεί όλους αυτή τη στιγμή και κυρίως γονείς, εκπαιδευτικούς, είναι το θέμα των σχολείων. Εμένα όμως με ανησύχησε λιγάκι το θέμα των κουρείων, κομμωτηρίων και κέντρων καλλωπισμού. Κυρίως γιατί στα περισσότερα από αυτά τα καταστήματα δεν υπάρχει επαρκής αερισμός συνήθως, φυσικός αερισμός δήλωσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού, μιλώντας στον realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Πρέπει να υπάρξει ένας αγώνας δρόμου από πλευράς υπουργείου για να προετοιμάσει τα σχολεία, δηλαδή να είναι τα σχολεία ασφαλή και για τους εκπαιδευτικούς και για τα παιδιά. Δυστυχώς ένα μεγάλο ποσοστό των οικογενειών δεν είναι σε θέση να έχουν για κάθε παιδί υπολογιστή και σύνδεση με το διαδίκτυο. Υπάρχουν οι πολύ φτωχές οικογένειες που δεν έχουν καν υπολογιστή. Αυτό δημιουργεί, λυπάμαι που το λέω, τεράστια κοινωνική και οικονομική ανισότητα στην Παιδεία. Αυτό δεν μπορούμε να το δεχθούμε, τώρα να έχουμε και ανισότητα στην μάθηση; Το υπουργείο πρέπει να επιλέξει επειγόντως δύο πράγματα, ήδη ασφαλίζει τα σχολεία με αρκετές βρύσες, με αντισηπτικά, με δωρεάν μάσκες και με παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού, το οποίο θα είναι εξειδικευμένο για την κάθε ηλικία και ο κάθε εκπαιδευτικός να εκπαιδευτεί να το παρουσιάζει, αλλαγή ωραρίου και rotating, υπάρχουν πολλά βήματα να παρθούν ή διαθέτει το κράτος χρήματα για να έχει κάθε παιδί εξασφαλισμένο έναν υπολογιστή και πρόσβαση στο διαδίκτυο. Δεν έχουμε άλλη λύση" περιέγραψε.

Τον Σεπτέμβριο μπορεί να έχουμε ξανά έξαρση. Εμείς το περάσαμε ήπια χάρη στα μέτρα από την κυβέρνηση και στον σεβασμό στους επιστήμονες" τόνισε.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα