Κορονοϊός: Αναστέλλονται οι άδειες ειδικού σκοπού στα ΜΜΜ - Υποχρεωτική η μάσκα;

Στην αναστολή των αδειών ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που ισχύει έως τις 10 Μαΐου, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Αυτό εξετάζεται προκειμένου να μπορέσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να κινηθούν με μεγαλύτερη συχνότητα μετά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι η άδεια ειδικού σκοπού, λόγω κορωνοϊού, χορηγείται σε εργαζόμενους γονείς παιδιών, που: 

-    είναι εγγεγραμμένα σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς,

-     φοιτούν σε σχολικές μονάδες υποχρεωτικής εκπαίδευσης,

-     φοιτούν σε ειδικά σχολεία ή σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας των παιδιών, καθώς και οι εργαζόμενοι γονείς ατόμων με αναπηρία, τα οποία, ανεξαρτήτως της ηλικίας τους, είναι ωφελούμενοι σε δομές παροχής υπηρεσιών ανοικτής φροντίδας για άτομα με αναπηρία.

Εξάλλου, όπως είπε ο υπουργός μεταφορών Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι έπειτα από πρόταση του Υπουργείου Μεταφορών, εξετάζεται πολύ σοβαρά – από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό - το ενδεχόμενο «να μεταβληθούν οι ώρες πρωϊνής προσέλευσης στην εργασία, ώστε να αποφύγουμε τον συνωστισμό σε ώρες αιχμής». Η πρόταση του Υπουργείου είναι αν χρειαστεί να σπάσει η προσέλευση σε τρεις διακριτές φάσεις, αντί να έχουμε το μεγάλο κύμα από 7:30 ως 8:30.

Επίσης, τόνισε ότι εξετάζεται πολύ σοβαρά και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα, εάν θα πρέπει π.χ. όλοι όσοι θα επιβιβαστούν στα ΜΜΜ να φορούν προστατευτικό εξοπλισμό, δηλαδή μάσκες».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα