Σχολεία-Πανελλαδικές: Εβδομάδα τελικών αποφάσεων με ημερομηνίες

Σχολεία-Πανελλαδικές: Εβδομάδα τελικών αποφάσεων με ημερομηνίες

Από το Χονκ Κονγκ, όπου μαθητές δίνουν εξετάσεις σε γήπεδο προκειμένου να λαμβάνονται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των υποψηφίων, μέχρι την  Γερμανία, όπ τα σχολεία άνοιξαν με νέα δεδομένα και αυστηρό πρωτόκολλο. Μαθητές περιμένουν στην σειρά, μπαίνουν από μία μόνο είσοδο σε χώρο οριοθετημένο με κορδέλα που διαχωρίζει τους καθηγητές, οι οποίοι διδάσκουν με προστατευτικές μάσκες. Την ίδια ώρα στην Ελλάδα, αναζητείται η χρυσή τομή για την επανέναρξη των σχολικών μαθημάτων.

Τελικές αποφάσεις θα παρθούν και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό την ερχόμενη εβδομάδα, όπου θα γίνει ειδική αναφορά στις εκπαιδευτικές δομές.

Για το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως καθώς προτεραιότητα εκτός από τις μεγαλύτερες τάξεις, αποτελεί η κάλυψη της ύλης όλων των βαθμίδων.

Για τον ίδιο λόγο πιθανό είναι το σενάριο τα σχολεία να ανοίξουν νωρίτερα την ερχόμενη σχολική χρονιά, ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Υπάρχει ενδεχόμενο παράτασης με στόχο την κάλυψη της ύλης. Τα σενάρια που κοιτάμε δεν υπερβαίνουν τον μήνα Ιούνιο», τόνισε η υπουργός Παιδείας.

Η λήξη του διδακτικού έτους θα είναι διαφορετική για κάθε βαθμίδα

Η Τρίτη Λυκείου και οι Πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης, με τη Νίκη Κεραμέως να τονίζει ότι οι Πανελλαδικές θα ξεκινήσουν μέσα στον μήνα Ιούνιο και θα ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Το άνοιγμα των σχολείων μόνο για την Τρίτη Λυκείου, προτείνει η ΟΛΜΕ και ζητά συνάντηση με την υπουργό Παιδείας.

«Γυμνάσια και Α’-Β» Λυκείου δεν είναι αναγκαίο να ανοίξουν, έχει καλυφθεί το μέγιστο σημείο της ύλης.  Παιδαγωγικά, οκτώ μέρες σχολείο, θα επιφέρουν μόνο κινδυνο στην δημόσια υγεία», τόνισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θόδωρος Τσούχλος.

Το παράδειγμα της Δανίας, επικαλείται ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικίνης στο ενδεχόμενο ανοίγματος των δημοτικών: «Εκεί είδαμε αποστάσεις δύο μέτρων. Εδώ μπορούμε; Έχουμε μικρές αίθουσες και μεγάλο αριθμό μαθητών.»

Οι οδηγίες που δίνονται από τον ΕΟΔΥ για το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία, έχουν ως βασικό άξονα την αποφυγή του συγχρωτισμού.

«Πάρα πολύ νωρίς να μιλάμε για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, αναφορικά με τα προστατευτικά μέτρα», επεσήμανε χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας.

 

ert

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα