Κορονοϊός: Τροπολογία - ανάσα. Παράταση 2 επιπλέον μηνών στα επιδόματα ανεργίας

Κορονοϊός: Τροπολογία - ανάσα. Παράταση 2 επιπλέον μηνών στα επιδόματα ανεργίας

Διατάξεις για τη στήριξη ανέργων και ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και ιδιοκτητών ατομικών επιχειρήσεων περιέχει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Χρήστο Σταϊκούρα και Γιάννη Βρούτση.

Η τροπολογία για τα επιδόματα ανεργίας εισήχθη στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας «Κύρωση της από 30.3.2020 Π.Ν.Π. "Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις"».

Στην τροπολογία τονίζεται ότι «παρατείνεται, κατά δύο μήνες, η διάρκεια της τακτικής επιδότησης ανεργίας, του επιδόματος των μακροχρόνια ανέργων καθώς και των βοηθημάτων ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενων - ασφαλισμένων για όσους δικαιούχους έληξε ή θα λήξει, εντός του πρώτου τετραμήνου του έτους 2020, με σκοπό την οικονομική τους στήριξη, λόγων απρόβλεπτων δυσμενών συνεπειών που έφερε η πανδημία του κορονοϊού COVID-19 στην οικονομία και τον κοινωνικό ιστό της χώρας».

Επίσης η ίδια τροπολογία προβλέπει ότι «με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δύναται να παρατείνεται περαιτέρω η διάρκεια των ως άνω παροχών και να ορίζεται το σύνολο των δικαιούχων. Κατά συνέπεια, με την προτεινόμενη διάταξη, το πεδίο εφαρμογής της ανωτέρω διάταξης που αποβλέπει στη στήριξη των ανέργων επεκτείνεται ακόμη περισσότερο σε σχέση με τα προβλεπόμενα στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 20ης Μαρτίου 2020, με την οποία οι ανωτέρω παροχές είχαν παραταθεί, εφόσον έληγαν εντός του πρώτου τριμήνου του έτους 2020».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα