Στον εισαγγελέα ο Μητροπολίτης Κέρκυρας για τη Θεία Κοινωνία σε πιστούς

Λίγο πριν από τις 13:00 της Δευτέρας 13/4 πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος. Κατά την είσοδο του, είπε στους δημοσιογράφους: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Χρόνια πολλά». Μετά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα, ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 25 Μαΐου.

Ο εισαγγελέας Κέρκυρας, Διονύσιος Λαμπρίδης, σχημάτισε δικογραφία κατά του μητροπολίτη Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο, της δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μεταλληνού και όλων όσων παρέστησαν στη θεία λειτουργία στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, εκτός των ελάχιστων προβλεπόμενων δια του νόμου.

Η σχετική δικογραφία σχηματίστηκε καθώς, κατά την τέλεση της θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, το πρωί της Κυριακής, παραβρέθηκαν – πέραν των επιτρεπόμενων ιερέων, διακόνων και ψαλτών και νεωκόρων – η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ορισμένοι πιστοί, τρεις εκ των οποίων, δύο άνδρες και μία γυναίκα κοινώνησαν, παρά τις απαγορεύσεις.

Δήμαρχος Κέρκυρας για τον εκκλησιασμό: Ζητώ συγγνώμη

Πηγή: corfutv και enimerosi.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα