Κορονοϊός: Στη Θεσσαλονίκη ο 4ος νεκρός για σήμερα - Στα 92 τα θύματα του ιού

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των θανάτων που επιφέρει ο κορονοϊός στην Ελλάδα με τελευταίο θύμα έναν 72χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο “Παπανικολάου” στη Θεσσαλονίκη.

Ακόμη ένας θάνατος από κορωνοϊό καταγράφηκε στη χώρα μας σήμερα, με τον συνολικό απολογισμό να ανέρχεται σε 91 θύματα από την έναρξη της επιδημίας. Ειδικότερα πρόκειται για έναν 47χρονο, o οποίος κατέληξε το απογευμα στον Ευαγγελισμό.

Νωρίτερα, 56 νέα κρούσματα, 2011 συνολικά ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας. Όπως είπε, υπάρχουν 77 διασωληνωμένοι.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα κρούσματα που εντοπίστηκαν στον οικισμό Νέα Σμύρνη των Ρομά στη Λάρισα. Ο κ. Τσιόδρας ανέγνωσε απόσματα από την ανακοίνωση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Διεθνή Ημέρα των Ρομά στις 8 Απριλίου και έκανε λόγο για την ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των Ρομά. "Οι συμπολίτες μας δεν θα μείνουν μόνοι τους, θα έχουν ισότιμη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη. Δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις, μίσος, φόβο ή διαιρέσεις. Με ενότητα θα ξεπεράσουμε την πανδημία. Χαιρετώ τους συμπολίτες μας στη Λάρισα που τους συνάντησα για την υπεύθυνη στάση τους. Είμαστε μαζί τους και είναι μαζί μας" είπε χαρακτηριστικά. Ενώ επανερχόμενο στο θέμα μετά από σχετική ερώτηση είπε:

"Φυσικά και η Ελλάδα έχει δημοκρατικές ευαισθησίες και για αυτό βρεθήκαμε κοντά τους και μας αγκάλιασαν και εμείς αισθανθήκαμε δικοί τους άνθρωποι. Όπου υπάρχει φτώχεια παρατηρούνται φαινόμενα τύπου Μπρούκλιν και Κουινς, ανθρώπων που δεν έχουν την κατάλληλη φροντίδα υγείας. Τους συχωρούμε τα 5 λεπτά που ήταν κοντά μας, σε απόσταση μικρότερη από 2 μέτρα, γιατί ήταν από αγάπη. Περισσότερο η αγάπη μας μετρούσε. Θα μας βοηθήσουν, τους έχω εμπιστοσύνη" είπε, αναφορικά με την επίσκεψη του ιδίου και του κ. Χαρδαλιά στον οικισμό και την συνομιλία που είχαν με τους κατοίκους.

Από τη μεριά του και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε στην επίσκεψη στη Λάρισα ενώ αναφέρθηκε και στις αποφάσεις που ελήφθησαν μετά από σχετική σύσκεψη στην περιοχή: Αναστέλλονται για 14 ημέρες όλες οι λαϊκές στη Θεσσαλία, απαγορεύεται η άσκηση πλανόδιου εμπορίου, ενώ πέραν των δειγματοληπτικών ελέγχων στον οικισμό της Νέας Σμύρνης, θα γίνουν έλεγχοι και σε Τύρναβο, Φάρσαλα και Σοφάδες. Οριστικοποιήθηκε το πλάνο τροφοδοσίας στη Νέα Σμύρνη. Ενισχύονται οι δυνάμεις ΕΛΑΣ της περιφερειακής ενότητας Λάρισας.

"Το παράδειγμα της Λάρισης αποδεικνύει πόσο εύθραυστη είναι η κατάσταση. Συνεχίζουμε τη στενή επιτήρηση της περιοχής και δεν θα διστάσουμε να πάρουμε και άλλα μέτρα αν χρειαστεί" είπε, ενώ χαρακτήρισε αβάσιμα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι Ρομά κινήθηκαν εναντίον τους. "Μας άκουσαν, αντιλήφθηκαν γιατί πρέπει να μείνουν σε καραντίνα και τι πρέπει να κάνουν" είπε.

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα