Κορονοϊός: Τσιόδρας και Χαρδαλιάς μεταβαίνουν στη Λάρισα. Μαζικά τεστ στον οικισμό των Ρομά

Κορονοϊός: Τσιόδρας και Χαρδαλιάς μεταβαίνουν στη Λάρισα. Μαζικά τεστ στον οικισμό των Ρομά

Μάλιστα ήδη έχουν ξεκινήσει μαζικά τεστ για τον κορωνοϊό στον οικισμό.

Συγκεκριμένα, σήμερα και ώρα 12:00 το κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και τους: υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, γ.γ Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο, γγ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της φτώχειας, Γιώργο Σταμάτη και το διευθυντή σχεδιασμού και αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών της ΓΓΠΠ, Φοίβο Θεοδώρου μεταβαίνει στην Λάρισα με ελικόπτερο Super Puma ΠΣ.

Το κλιμάκιο συνοδεύει ο πρόεδρος Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά Ελλάν Πασέ, Βασίλης Πάντζος.

    Στις 13:00 αναμένεται η άφιξη του κλιμακίου στη βάση της 1ης στρατιάς στη Λάρισα.
    Στις 13:30 σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστό και το δήμαρχο Λάρισας, Απόστολο Καλογιάννη

Στη συνέχεια το κυβερνητικό κλιμάκιο θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της κοινότητας των Ρομά, καθώς και με τους επικεφαλής των μέτρων για την τήρηση της καραντίνας στην οποία έχει μπει ο οικισμός μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Αρχισε η συλλογή μεγάλου αριθμού δειγμάτων για κορωνοϊό

Την ίδια ώρα, κλιμάκιο εδικών του ΕΟΔΥ, με επικεφαλής των καθηγητή Eπιδημιολογίας και Υγιεινής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, έφτασε στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, ώστε να λάβει ένα μεγάλο αριθμό δειγμάτων από μερίδα του πληθυσμού.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηχριστοδούλου, το κλιμάκιο θα λάβει τουλάχιστον 200 δείγματα, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της διασποράς που ενδεχομένως υπάρχει στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως χθες εντοπίστηκαν 20 θετικά κρούσματα στην συνοικία των Ρομά της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, μετά από ιχνηλάτηση που είχε πραγματοποιηθεί από τις επαφές ενός 32χρονου που νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα