Εξαπάτησαν και έκλεψαν 28.000 ευρώ από ηλικιωμένο στην Πιερία

Εξαπάτησαν και έκλεψαν 28.000 ευρώ από ηλικιωμένο στην Πιερία

Στο «μάτι» τους έβαλαν τον τελευταίο καιρό επιτήδειοι έναν ηλικιωμένο στην Πιερία, από τον οποίο απέσπασαν σε δύο...δόσεις, επικαλούμενοι διάφορα προσχήματα, το ποσό των 28 χιλιάδων ευρώ.

Ως πρωταγωνιστής φέρεται 45χρονος που γνώριζε πως το 75χρονο θύμα διατηρεί μετρητά στο σπίτι του. Σύμφωνα με την Αστυνομία τον περασμένο Δεκέμβριο τον πλησίασε, μαζί με άγνωστη γυναίκα, και με το πρόσχημα ότι χρειάζεται χρήματα για μία χειρουργική επέμβαση τον έπεισε να του παραδώσει 11 χιλιάδες ευρώ. Τρεις μήνες αργότερα, και συγκεκριμένα στις αρχές Μαρτίου, υπό την καθοδήγηση του 45χρονου, τρεις γυναίκες προσποιούμενες ότι μοιράζουν διαφημιστικά φυλλάδια μπήκαν στο σπίτι του ηλικιωμένου και αφού τον απασχόλησαν κατάφεραν να κλέψουν από ντουλάπι της κρεβατοκάμαράς του άλλες 17 χιλιάδες ευρώ.

Οι αστυνομικές αρχές της Πιερίας κατόπιν έρευνας, ταυτοποίησαν τα στοιχεία του 45χρονου ενώ έφτασαν στα ίχνη και μίας εκ των τριών γυναικών για το περιστατικό της κλοπής. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όλοι είναι ρομά και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα