Κορονοϊός: Και οι ξεναγοί εντάσσονται στα μέτρα στήριξης των 800 ευρώ

Κορονοϊός: Και οι ξεναγοί εντάσσονται στα μέτρα στήριξης των 800 ευρώ
Συνολική ένταξη των 2.300 περίπου διπλωματούχων ξεναγών ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού

Υστερα από τον έντονο προβληματισμό και ανησυχία που εξέφρασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών και τα οποία ανέδειξε το ethnos.gr, ως προς την μη ένταξή τους στην πλατφόρμα «ΕΡΓΑΝΗ» και τη στήριξή τους με την έκτακτη ενίσχυση των 800 ευρώ, ο στόχος επιτεύχθη.

Σε θετικό κλίμα και με στόχο την ένταξη του συνόλου των επαγγελματιών ξεναγών στα επιτακτικά μέτρα στήριξης λόγω κορονοϊού, πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού και των εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών. 

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός Μάνος Κόνσολας αναφέρθηκαν στις ενέργειες του υπουργείου Τουρισμού για τη θετική έκβαση της στήριξής τους.

Ηδη, η ηγεσία του υπουργείου είχε έλθει σε επαφή με τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών εστιάζοντας στο θέμα της ανάγκης ένταξης του συνόλου του κλάδου των ξεναγών στα μέτρα στήριξης.

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης ζητήθηκε, τέλος, από τους συμμετέχοντες εκπροσώπους του κλάδου, να υποβάλλουν τα κριτήρια με τα οποία θα επιλεγούν οι δικαιούχοι επαγγελματίες ξεναγοί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα