Τρία αθηναϊκά εστιατόρια μαγειρεύουν για το προσωπικό των νοσοκομείων αναφοράς #cook4heroes

Τρία αθηναϊκά εστιατόρια μαγειρεύουν για το προσωπικό των νοσοκομείων αναφοράς #cook4heroes

Με το #cook4heroes, μια ενέργεια με κοινωνική διάσταση και την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, τα εστιατόρια Cookoovaya, Basegrill και Travolta λένε το δικό τους «ευχαριστώ» σε γιατρούς και νοσηλευτές

Ο νέος κορονοϊός άλλαξε για τα καλά τα δεδομένα μας, όχι μόνο περιορίζοντας τις μετακινήσεις και τις κοινωνικές συναναστροφές αλλά και πλήττοντας πολλούς κλάδους, ανάμεσα στους οποίους κι η εστίαση. Οι πόρτες των εστιατορίων παραμένουν κλειστές. Η επομένη μέρα αναμένεται δύσκολη. Μέσα σ’ όλα αυτά, τρία γνωστά αθηναϊκά εστιατόρια θέλησαν να κάνουν μια κίνηση προσφοράς κι αλληλεγγύης: τα Cookoovaya, Basegrill και Travolta ανακοίνωσαν σήμερα την πρωτοβουλία #cook4heroes, στο πλαίσιο της οποίας θα μαγειρεύουν γεύματα για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές των νοσοκομείων αναφοράς για τον Covid – 19. Η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και κάποιων στενών συνεργατών τους* κι αποτελεί μέρος των Wise Food Stories, ενός θεσμού που πραγματεύεται θέματα που σχετίζονται με το φαγητό και υποστηρίζει την ελληνική παραγωγή και τη συνεισφορά της στην κοινωνία.

«Σε μια δύσκολη εποχή για την ανθρωπότητα, που για πρώτη φορά η έννοια του “όλοι μαζί” έχει κυριολεκτικό αντίκρισμα και η αλληλεγγύη δεν είναι προνόμιο λίγων αλλά υποχρέωση όλων, αποφασίσαμε να συνεισφέρουμε από την πλευρά μας με τον τρόπο που ξέρουμε καλύτερα» σημειώνει η ομάδα των τριών εστιατορίων που, τηρώντας αυστηρά όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και υγιεινής σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, ξεκινώντας από αύριο, θα μαγειρεύει τρεις φορές την εβδομάδα και για τέσσερις εβδομάδες για το προσωπικό των νοσοκομείων αναφοράς, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στον κορονοϊό. Η διανομή των γευμάτων και η διαλογή στα νοσοκομεία θα γίνεται από τον Δήμο Αθηναίων.

* Το #cook4heroes πραγματοποιείται με την υποστήριξη των εταιρειών Super Market «ΚΡΗΤΙΚΟΣ», «Φλωρίδης», «Νασόπουλος, «Κιβωτός του Δήμου», «Ευγενία Ιωάννα Κατσαρού» και «Bbpackaging»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα