Μοσχάτο: Κόρη κατήγγειλε στην Αστυνομία τον 85χρονο πατέρα της ως κρούσμα κορονοϊού

Μέχρι τον Εισαγγελέα έφτασε η κόρη ενός 85χρονου προκειμένου να βάλει «φρένο» στις άσκοπες μετακινήσεις του ηλικιωμένου πατέρα της, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και παρόλα αυτά ξεπόρτιζε κάθε τρεις και λίγο.

Και έτσι θεώρησε προτιμότερη λύση να τον καταγγείλει στις αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές ως περιστατικό κορωνοϊού που κυκλοφορεί ανέμελος στο δρόμο θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. Ανέφερε στον εισαγγελέα ότι ο πατέρας της μένει μόνος του σε διαμέρισμα στο Μοσχάτο και πως δεν ήταν σε θέση να τον προσέχει διότι κατοικεί σε άλλη περιοχή, κάπου προς την Ελευσίνα. Ο 85χρονος που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας δεν συμμορφωνόταν στις υποδείξεις της κόρης του να παραμείνει εσώκλειστος για ένα εύλογο χρονικό διάστημα ωσότου αρθούν από την κυβέρνηση τα περιοριστικά μέτρα και συνέχισε να κυκλοφορεί αμέριμνος στη γειτονιά του, ακολουθώντας το καθημερινό του πρόγραμμα.

Αρχικά η κόρη του απευθύνθηκε στις υπηρεσίες του δήμου Μοσχάτου. Ο δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου, μόλις πληροφορήθηκε για το περιστατικό και από δυο γιατρούς, αμέσως συνέταξε έγγραφο προκειμένου να ενημερώσει το αρμόδιο αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, κάνοντας λόγο «για ύποπτο κρούσμα Covid-19» που κυκλοφορεί ανενόχλητος στους δρόμους.

«Είχα ενημέρωση και από δυο γιατρούς, έναν παθολόγο και έναν μικροβιολόγο που τυγχάνει να γνωρίζουν τον 85χρονο, οπότε ακολούθησα τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες ενημερώνοντας άμεσα την αστυνομία» λέει στο protothema.gr ο κ. Ευθυμίου.

Η αστυνομία με τη σειρά της ενημέρωσε τον εισαγγελέα και έτσι άνδρες από το Α.Τ Μοσχάτου, μαζί με διασώστες του ΕΚΑΒ με τις ειδικές στολές προστασίας, μπήκαν στο διαμέρισμα του 85χρονου, τον μετέφεραν στο ασθενοφόρο και απο κει στο Θριάσιο που είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό. Όπως ήταν αναμενόμενοι, οι γείτονες τρόμαξαν καθώς ο 85χρονος είχε έρθει σε επαφή με τους περισσότερους με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός. Ο κ. Γκούλιος, αστυνομικός διευθυντής στο Α.Τ Μοσχάτου, ανέφερε στο protothema.gr ότι η μεταφορά του 85χρονου στο Θριάσιο έγινε σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ μετά από σχετικό έγγραφο που του έστειλε ο δήμος Μοσχάτου.

Στο Θριάσιο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 85χρονος αντιμετωπίστηκε αρχικά ως περιστατικό Covid-19, αν και ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Μανώλης Βαρδαβάκης, με τον οποίο επικοινωνήσαμε χθες βράδυ, το διαψεύδει.

Διέψευσε δηλαδή την πληροφορία ότι ο ηλικιωμένος μπήκε σε ειδικό θάλαμο όπου νοσηλεύονταν δυο ακόμη επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού, ωσότου αντιληφθεί η παθολόγος που ανέλαβε την περίπτωσή του ότι ο 85χρονος δεν είχε κάνει καν το τεστ για να διαπιστωθεί αν έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Ο κ. Βαρδαβάκης είπε ότι ο 85χρονος νοσηλεύεται στον παθολογική κλινική και πως δεν του είχε γίνει μέχρι χθες τουλάχιστον τεστ για τον κορωνοϊό.

 

protothema

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα