Πλακιωτάκης: Εξετάζουμε απαγόρευση μετακινήσεων και ανάμεσα στα νησιά

Πλακιωτάκης: Εξετάζουμε απαγόρευση μετακινήσεων και ανάμεσα στα νησιά

Την εικόνα που θα διαμορφωθεί το επόμενο διάστημα στα λιμάνια με τις απαγορεύσεις μετακινήσεων έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag» υπενθύμισε ότι εδώ και δύο εβδομάδες, αυτοί που μπορούν να μετακινηθούν προς τα νησιά είναι μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι.

Αυτός ο περιορισμός θα ισχύσει και για τις μέρες του Πάσχα. «Εξετάζουμε όμως να υπάρξει περαιτέρω απαγόρευση και μεταξύ των νησιών. Σκοπός είναι να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις ιδίως προς τα μικρά νησιά» είπε ο κ. Πλακιωτάκης.

Για παράδειγμα αν κάποιος είναι κάτοικος Ρόδου και δηλώνει μόνιμη κατοικία στην Κάρπαθο, δεν θα μπορεί να ταξιδέψει, είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα νησιά δραστηριοποιούνται πολλά συνεργεία τεχνικής φύσεως (υδραυλικοί, ηλεκτρολογοι κλπ) οι οποιοι μετακινούνται για εργασίες από νησί σε νησί. Αυτοι αποτελούν επικίνδυνη ομάδα για τη διασπορά του ιου.

Για το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», τέλος, ανέφερε πως διασφαλίστηκε η διαδικασία για να προσεγγίσει σε ασφαλές σημείο στο λιμάνι του Πειραιά. Από εκεί και πέρα ο ΕΟΔΥ ανέλαβε την μεταφορά των υγιών ατόμων σε ξενοδοχεία σε καραντίνα και οι υπόλοιποι θετικοί στον ιό παραμένουν σε καραντίνα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα