Κορονοϊός: Τρεις νεκροί σήμερα το πρωί - Έφτασαν τους 76

Τους 76 έφτασαν οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς σήμερα το πρωί άφησαν την τελευταία τους πνοή τρεις άνδρες που νοσηλεύονταν σε Πάτρα, Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 82χρονο, που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, έναν 72χρονο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και έναν 78χρονο που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο "Παπανικολάου" στη Θεσσαλονίκη.

Ο 82χρονος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έπασχε από βαρύ υποκείμενο νόσημα, ενώ στο Νοσοκομείο Πατρών, όπου νοσηλευόταν, έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορονοϊό έξι γιατροί, με τον έναν εξ αυτών να νοσηλεύεται.

Όπως είχε σημειώσει το Σάββατο ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας: "οι θάνατοι που σημειώνονται τώρα αντιπροσωπεύουν την εικόνα διασποράς της επιδημίας 2-3 εβδομάδες πριν και δείχνουν επίσης ότι δυστυχώς κάποιοι που μπαίνουν σε ΜΕΘ δεν θα τα καταφέρουν".

Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, χθες είχαμε 62 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 1.735, εκ των οποίων το 54,9% αφορά άνδρες. Από τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα 352 (20,3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 617 (35,6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Σημειώνεται πως έχουν συνολικά ελεγχθεί 25.453 κλινικά δείγματα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα