Μύκονος: 42χρονη αγιογράφος το δεύτερο κρούσμα κορονοϊού

Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε στη Μύκονο, όπως ανακοίνωσε το πρωί η Πρόεδρος της Δ.Ε του ΚΥ Σαμψούνη Ντίνα.

Το βράδυ του Σαββάτου, στο πλαίσιο των καθοριζόμενων από τον ΕΟΔΥ διαδικασιών ανιχνευσεων RNA για τον COVIT-19, επιβεβαιώθηκε δεύτερο κρούσμα στη Μύκονο από το Ινστιτούτο Παστέρ. Και το δεύτερο κρούσμα είναι γυναίκα η οποία βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, σε ειδικό θάλαμο, όπου διενεργούνται διαγνωστικές εξετάσεις.

Πρόκειται για 42χρονη αγιογράφο, η οποία αποτέλεσε μια από τις επαφές της 69χρονης, του πρώτου κρούσματος του ιού στο νησί. Σύμφωνα με το protothema.gr, η ασθενής μεταφέρεται στο νοσοκομείο Σωτηρία της Αθήνας με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας μέσα σε ειδική κάψουλα για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι έρευνες ιχνηλάτησης στρέφονται και σε ένα από τα μοναστήρια του νησιού το οποίο πληροφορίες λένε ότι είχαν επισκεφθεί οι δύο γυναίκες.

Η ίδια μέσα από το προφίλ της στο facebook αναφέρει πως "ξεκινώντας να νικήσω σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής μου, σας ευχαριστώ όλους σας. Οι ευχές σας και η αγάπη σας με κάνουν δυνατή σαν λιοντάρι" ενώ κλείνει το λακωνικό post με το γνωστό ποίημα "Footprints in the sand" μεταφρασμένο στα ελληνικά.

Σχετική ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Μυκόνου, Ντίνα Σαμψούντη, η οποία αναφέρει:

Αναφορικά με την διαδικασία ιχνηλάτησης των περιστατικών, οι αρμόδιες αρχές είναι ο ΕΟΔΥ και η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, μετά την ΠΝΠ (ΦΕΚ 55/11-3-2020).

Τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης, σύμφωνα με την παραπάνω ΠΝΠ αποτελούν προσωπικά δεδομένα.

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση του COVIT-19, ειδικότερα για το νησί μας, εκφράστηκαν στην προχθεσινή έκκληση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά, να παραμείνουμε σπίτι "καθώς η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης για την λήψη επιπλέον μέτρων".

Δηλαδή, φορείς της ασθένειας ή όχι ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ αδιαπραγμάτευτα!

Πέρα όμως από την ασθένεια, απάνθρωπο και αποκαρδιωτικό είναι ότι πυροδοτήθηκε κοινωνική καχυποψία, στιγματισμός και παραβίαση όλων των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, στο όνομα μίας ψευδεπίγραφης ενημέρωσης του κοινού, σε βάρος της "πρώτης" ασθενούς και της ευρύτερης οικογένειάς της.

Κάποιοι ξεχνούν μάλλον, ότι οποιαδήποτε αρρώστια ή ασθένεια είναι τρομακτική για αυτούς που έχουν προσβληθεί από αυτή, και οι οποίοι -όπως δυνητικά ο καθένας μας- είναι ακούσια θύματα που ποτέ δεν ήθελαν να αρρωστήσουν ή να θέσουν τη ζωή τους ή τις ζωές των άλλων σε κίνδυνο.

Η ανθρωπιά μας, τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, καλείται να πρωταγωνιστήσει, και μόνο τότε θα βγούμε νικητές, ο καθένας από εμάς και όλοι μαζί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα