Κορονοϊός: 67 οι νεκροί στην Ελλάδα- Κατέληξαν ακόμη τέσσερις

Κορονοϊός: 67 οι νεκροί στην Ελλάδα- Κατέληξαν ακόμη τέσσερις

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα καθώς τις τελευταίες ώρες κατέληξαν ακόμη τέσσερις συμπολίτες μας από τον κορωνοϊό.

Ετσι, ο αριθμός των θυμάτων από τον φονικό ιό ανεβαίνει στους 67.

 Πρόκειται για τρεις άνδρες και μια γυναίκα, που κατέληξαν στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σωτηρία, ΑΧΕΠΑ και Αττικόν.

Στον Ευαγγελισμό κατέληξε στη ΜΕΘ ένας 84χρονος με υποκείμενο νόσημα, η γυναίκα 91 ετών που νοσηλευόταν σε ΜΕΘ στο "Αττικόν", ένας 82χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο "Σωτηρία" και έναν 65χρονο άντρα που κατέληξε στο ΑΧΕΠΑ.

 Εξήντα επτά νεκροί 

Στις 12 Μαρτίου σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος στην χώρα μας και έκτοτε μέχρι και χθες βράδυ, μέσα σε 23 ημέρες οι νεκροί έχουν φτάσει τους 67. Με μέσο όρο πάνω από 2,7 ανθρώπινες απώλειες ανά ημέρα. Και μάλιστα με την συχνότητα των θανάτων να ανεβαίνει ανά ημέρα, καθώς μόνο χθες είχαμε 10 θανάτους. 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.613 (ημερήσια μεταβολή +6,5%), εκ των οποίων 54,4% είναι άνδρες. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 92 (76,9% άνδρες).

Οι νομοί στους οποίους δεν υπάρχει επισήμως επιβεβαιωμένο κρούσμα (όπως εξάγεται από τον χάρτη που δημοσίευσε ο ΕΟΔΥ) είναι οι εξής: Γρεβενών, Καρδίτσας, Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας.

Το αρνητικό ρεκόρ της Παρασκευής

Αρνητικό είναι το ρεκόρ που καταγράφηκε στη χώρα μας από τους θανάτους λόγω του κορωνοϊού. Κι αυτό γιατί το βράδυ της Παρασκευής έγιναν γνωστοί ακόμη τρεις θάνατοι, με αποτέλεσμα μέσα σε ένα 24ωρο να έχουμε ήδη 9 θανάτους και μέσα σε λίγες ώρες ανακοινώθηκαν άλλοι τρεις. Τα τρία θύματα ήταν ένας 68χρονος που κατέληξε στο νοσοκομείο Αττικόν και δύο γυναίκες ηλικίας 85 και 89 ετών, στην Εορδαία Κοζάνη και την Πτολεμαϊδα.

Ενας 41χρονος άνδρας με σοβαρό υποκείμενο νόσημα υπέκυψε στον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ενώ θετική στον ιό είναι και η σύζυγός του.

Ετσι, ο αριθμός των ανθρώπων που κατέληξαν από τον covid-19 μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής ήταν 63.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα