Κορονοϊός - "Ελευθέριος Βενιζέλος": Σε ξενοδοχεία 180, από τους 261, επιβαίνοντες - Αύριο οι υπόλοιποι

Ξεκινάει το απόγευμα η απομάκρυνση των 261 εκ των 380 επιβαινόντων συνολικά στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ, οι οποίοι δεν έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, προκειμένου να δοθεί τέλος στο θρίλερ που είναι σε εξέλιξη από τις 9 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία 180 άτομα και τα υπόλοιπα θα μεταφερθούν αύριο.

Η απομάκρυνση θα γίνει με μισθωμένα λεωφορεία από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία εντός Αττικής, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του επαναπατρισμού τους.

Στα ξενοδοχεία θα παραμείνουν προληπτικά σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο και στη συνέχεια θα γίνει ο επαναπατρισμός τους.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στο λιμάνι του Πειραιά υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, (ΕΟΔΥ, Περιφέρεια, Δήμος, Αστυνομία, Λιμενικό, κ.λπ.), προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν την έναρξη της μεταφοράς των επιβαινόντων στο πλοίο που βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι το πλοίο είχε μισθωθεί στην Τουρκία και απέπλευσε από τον Πειραιά στις 7 Μαρτίου, με πλήρωμα Έλληνες ναυτικούς για το Τσεσμέ, απ' όπου παρέλαβε περίπου 350 ναυτεργάτες και απέπλευσε δύο μέρες αργότερα, στις 9 Μαρτίου, με προορισμό το ισπανικό λιμάνι Καντίθ, κοντά στη Σεβίλλη. Οι ναυτεργάτες μετέβαιναν εκεί για εργασίες ανακατασκευής κρουαζιερόπλοιου.

Οι επιβάτες, εκτός από τους Έλληνες ναυτικούς, είναι κατά κύριο λόγο Τούρκοι, Ουκρανοί και Ινδονήσιοι, καθώς και λίγοι υπήκοοι Ουζμπεκιστάν, Κούβας, Καζακστάν, Φιλιππίνων, Λευκορωσίας Βουλγαρίας και ΗΠΑ.

Λόγω της επιδημίας δεν επετράπη τελικά η αποβίβαση στην Ισπανία, επέστρεψε στην Τουρκία, όπου και εκεί δεν το δέχτηκαν και κατέληξε στον Πειραιά, στις 22 Μαρτίου, όπου και εκεί δεν του επετράπη ο κατάπλους και παρέμενε αρόδο.

Εκεί διαπιστώθηκε αρχικά το Σάββατο ότι είναι θετικός στον ιό ένας Ελβετός, ο οποίος διακομίστηκε στο «Αττικόν» νοσοκομείο, ενώ, τελικά, επετράπη χτες το απόγευμα να δέσει σε ειδικό χώρο αποκλεισμένο και έγινε τεστ σε όλους τους επιβαίνοντες, εκ των οποίων 119 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Τελικά αποφασίστηκε η απομάκρυνση όλων όσοι δεν έχουν βρεθεί αρνητικοί που θα αρχίσει σε λίγη ώρα και θα ολοκληρωθεί αύριο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα