Mε ελικόπτερο στην Αθήνα η 69χρονη με κορονοϊό από τη Μύκονο

Mε ελικόπτερο στην Αθήνα η 69χρονη με κορονοϊό από τη Μύκονο

Με ελικόπτερο σούπερ πούμα μεταφέρθηκε από τη Μύκονο σε νοσοκομείο της Αθήνας, η 69χρονη από την Άνω Μέρα, που είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στη νησί.

Η γυναίκα εμφάνισε πριν από περίπου δέκα ημέρες τα πρώτα συμπτώματα, παρέμεινε κατ΄αρχάς σε κατ’ οίκον περιορισμό και αργότερα νοσηλεύτηκε σε ειδικό αυτόνομο χώρο που βρίσκεται κοντά στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Αργότερα όμως η υγείας της παρουσίασε επιδείνωση και κρίθηκε επιβεβλημένο να μεταφερθεί στην Αθήνα. Η 69χρονη μεταφέρθηκε έτσι με ελικόπτερο στο στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Η πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Μυκόνου έγραψε στο facebook:

Ασθενής που προσήλθε στο Κ.Υ με συμπτώματα λοίμωξης κατώτερου αναπνευστικού διαγνώστηκε με COVID-19 και αναμένεται η διακομιδή της τις επόμενες ώρες.

Η ασθενής προσήλθε στο Κέντρο Υγείας όπου και από την πρώτη στιγμή νοσηλεύτηκε υπό απομόνωση στο ειδικά διαμορφωμένο isobox.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας του προσωπικού του Κέντρου Υγείας και ότι σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρωτόκολλο διαχείρισης, πραγματοποιείται ιχνηλατηση όλων των επαφών της ασθενούς ώστε να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα.

Για το ΚΥ ΜΥΚΟΝΟΥ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα