Καταγγελίες πολιτών: Παλιά και παραπλανητικά πλάνα από την παραλία της Θεσσαλονίκης

Καταγγελίες πολιτών: Παλιά και παραπλανητικά πλάνα από την παραλία της Θεσσαλονίκης

Στην επικοινωνιακή επιχείρηση που επιχειρεί να ενοχοποιήσει τους πολίτες ως απείθαρχους στα μέτρα που ανακοινώνονται φαίνεται να συμμετέχουν κάποια ΜΜΕ.

Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι, επανειλημμένα, προβάλουν παραπλανητικές εικόνες ή πληροφορίες, προκειμένου τα μέτρα που - αυτονόητα- λαμβάνει η κυβέρνηση να αποδοθούν σε ανευθυνότητα των πολιτών. Το νέο "κρούσμα" σημειώθηκε στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης. Ειδικά τη Δευτέρα προβλήθηκαν το βράδυ αρκετά πλάνα σε ΜΜΕ όπως και στα κοινωνικά δίκτυα, που δείχνουν συνωστισμό από κόσμο που περπατά στη Ν. Παραλία της Θεσσαλονίκης. Το ζήτημα έχει προκαλέσει σάλο στα social media, καθώς όλο και περισσότερες μαρτυρίες αναφέρουν πως δεν υπήρξε αυτός ο συνωστισμός που παρουσιάστηκε. 

Αίσθηση έχει προκαλέσει και η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Πρώτο Θέμα, καθώς παραδέχτηκε πως τα μίντια «μεγέθυνε» τις συμπεριφορές ελάχιστων πολιτών. «Η τηλεόραση μεγέθυνε ελάχιστες μειοψηφίες στις παραλίες και στα άλση. Καλά έκανε η τηλεόραση γιατί η πειθαρχία πρέπει να είναι απόλυτη. Οι πολίτες πειθάρχησαν και πειθαρχούν όταν αντιλαμβάνονται ότι τα προτεινόμενα είναι προς το συμφέρον τους. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να τους κάνει να το αντιληφθούν», είπε.

Ήταν πλάνα που τραβήχτηκαν στις ...17 Μαρτίου

Στην πραγματικότητα, όπως αποκάλυψε ένας κάτοικος της Νεάπολης Θεσσαλονίκης, που μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό, στην τηλεόραση προβλήθηκαν πλάνα από τις 17 Μαρτίου, όταν ήταν η τελευταία φορά που ο ίδιος κατέβηκε στο κέντρο και βρέθηκε στην παραλία και τον κατέγραψαν. Ο ίδιος το αντιλήφθηκε όταν η κόρη του από την Αμερική του τηλεφώνησε για να τον επιπλήξει, παρασυρμένη από τα αντίστοιχα ρεπορτάζ, στα οποία εμφανιζόταν να περπατά.


Εκτός από τη μαρτυρία του ανθρώπου από τη Νεάπολη, υπήρξε άλλος πολίτης της Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατέγραψε με την κάμερα του ποδηλάτου πραγματικά την κίνηση το απόγευμα της Δευτέρας με ακρίβεια λεπτών και ανάρτησε το video. Όπως φαίνεται η κίνηση είναι φυσιολογική, ο κόσμος ελάχιστος και οι αποστάσεις ασφαλείας τηρούνται κανονικά από τους πολίτες, που βρίσκονται σε ανοιχτό χώρο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα