Κορονοϊός: 49 νεκροί στην Ελλάδα, 7 σε ένα 24ωρο – 82 νέα κρούσματα, 1314 σύνολο

Αυξήθηκαν οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα μιας και πλέον φτάνουν τους 49. Την ίδια ώρα σήμερα 31 Μαρτίου ανακοινώθηκαν 82 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό των περιπτώσεων του Covid-19 να είναι 1314 .

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι αυξήθηκαν.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου προχώρησε και την Τρίτη ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, για την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, στη χώρα μας υπάρχουν 82 νέα κρούσματα και συνολικά 1.314.

Οι νεκροί ανέρχονται στους 49 και 85 άνθρωποι έχουν διασωληνωθεί.

Οπως εξήγησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, 20 ακόμη άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον ιό και γι' αυτό τα κρούσματα ανέρχονται συνολικά μέχρι σήμερα στα 1.314.

Η βραδεία αύξηση του ιού στη χώρα μας έχει οδηγήσει σε ένα μήνα στους μισούς θανάτους από τη γρίπη που διήρκησε τόσους μήνες. «Ελπίζω να μην είναι αλήθεια αυτά για τις παραλίες. Αν χαλαρώσουμε όλοι θα πληρώσουμε το τίμημα».
Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ένας άνδρας 51 ετών, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, είναι ένα ακόμα θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, πρόκειται για τον 7ο θάνατο από την περιοχή της Εορδαίας.

Ο άνδρας είχε προβλήματα υγείας, είχε νοσηλευτεί στο Μποντοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και είχε διακομισθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα σήμερα είχαν γίνει γνωστοί δύο ακόμα θάνατοι ασθενών, ο ένας στο νοσοκομείο Σωτηρία, και ο άλλος στον Ευαγγελισμό.

Ένας ακόμη άνθρωπος, ο έκτος, έχασε τα ξημερώματα τη ζωή του στο νομό Κοζάνης όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, λόγω του κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 79χρονος, που καταγόταν από την περιοχή της Εορδαίας, νοσηλευόταν στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Ο ηλικιωμένος νοσηλευόταν εκτός ΜΕΘ και κατέληξε τα ξημερώματα της Τρίτης. Είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα