Κορονοϊός στην Ικαρία: «Έχει νομική ευθύνη ο 25χρονος που έσπασε την καραντίνα»

Κορονοϊός στην Ικαρία: «Έχει νομική ευθύνη ο 25χρονος που έσπασε την καραντίνα»

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε στην Ικαρία ο 25χρονος ο οποίος έφυγε από το Λονδίνο, πήγε στην Αθήνα και αντί να μπει σε καραντίνα για 14 μέρες επισκέφτηκε την Ικαρία, ενώ ήταν θετικός στον κορονοϊό.

«Φαίνεται μια παιδική ανευθυνότητα. Έχει νομική ευθύνη, έχει παραβεί το νόμο περί καραντίνας» είπε ο αντιδήμαρχος Ραχών Ικαρίας Σ. Πολίτης για τον νεαρό που είχε έρθει σε επαφή με αρκετούς πολίτες.

«Εμένα με ειδοποίησε η μητέρα του από την Αθήνα το Σάββατο το απόγευμα γιατί είχε έρθει το παιδί της από την Αθήνα και κρύωνε, το σπίτι ήταν κρύο. Δεν μου είπε κανείς ότι είχε έρθει από την Αγγλία. Με το που μπήκα μέσα, πήγα με μάσκα και γάντια, με το που με είδε με τη μάσκα έσπευσε να βάλει και αυτός. Στο πάσο της κουζίνας είχε πολλά φάρμακα και αντισηπτικά. Ό,τι έπιανε, η κοπέλα του ερχόταν από πίσω κατευθείαν με ένα σπρέϊ» λέει ο ηλεκτρολόγος Ι. Βρούλος.

«Έκανα ένα ατόπημα, αναγκάστηκα να βγάλω τα γάντια στο λεβητοστάσιο και τον θερμοστάτη. Την Τρίτη με πήρε από το Κέντρο Υγείας η γιατρός και μου είπε ότι ήρθα κατά 99,9% σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού» είπε ο κ. Βρούλος.

«Πάνω από 10 άτομα έχουν άρθει σε επαφή μαζί του. Έχουμε λάβει τα μέτρα μας στους χώρους που επισκέφτηκε και στις πλατείες των χωριών που πέρασε. Ήταν απερισκεψία του» είπε ο αντιδήμαρχος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα