Κορονοϊός: Στους 40 οι νεκροί στην Ελλάδα – Πέθανε άντρας στην Καστοριά

Κορονοϊός: Στους 40 οι νεκροί στην Ελλάδα – Πέθανε άντρας στην Καστοριά

Συνεχίζουν να αυξάνονται τα θύματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα έφυγε από τη ζωή ακόμα ένας άνδρας από την Καστοριά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ πρόκειται για 54χρονο ασθενή που νοσηλευόταν διασωληνωμένος εδώ και ημέρες σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ σημειώνεται πως είναι ο έκτος νεκρός στην περιοχή της Καστοριάς

Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν επί μια εβδομάδα διασωληνωμένος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Μετά τον θάνατο του οι νεκροί από κορωνοϊό από την Καστοριά ανέρχονται πλέον στους 6.

 Υπενθυμίζεται ότι χθες, έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας επτά άνθρωποι, εξαιτίας του κορονοϊού.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το θάνατο έξι συνανθρώπων μας.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι κατέληξε μια ακόμα γυναίκα.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 95, την Κυριακή (29/03/2020), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 1.156.

Ανακοίνωσε επίσης ότι 69 είναι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εκ των οποίων το 77% με υποκείμενα νοσήματα. Την ίδια στιγμή, ένας άνθρωπος αποσωληνώθηκε από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και ένας ακόμα πήρε εξιτήριο.

Μέχρι στιγμής, έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 14.150 εργαστηριακά δείγματα.

Κρούσμα κορονοϊού καταγράφηκε σε δομή αστέγων, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας. Ο λοιμωξιολόγος τόνισε πως εξετάστηκαν όλοι οι διαμένοντες. Ο ασθενής νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Αναφερόμενος στη χρήση χλωροκίνης, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως αυτή σχετίζεται με πολλές παρενέργειες, και διαμήνυσε πως η χρήση της θα πρέπει να γίνεται με ιατρική παρακολούθηση.

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας εμφανίστηκε αισιόδοξος τονίζοντας πως η καμπύλη διασποράς στη χώρα μας δείχνει βραδύτερο ρυθμό αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, σε σχέση με άλλες χώρες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα