Κορονοϊός: Πάσχα στο σπίτι φέτος - Δεν τίθεται θέμα εξόδου από τις πόλεις προς τα χωριά

Κορονοϊός: Πάσχα στο σπίτι φέτος - Δεν τίθεται θέμα εξόδου από τις πόλεις προς τα χωριά

Πάσχα στα σπίτια τους θα κάνουν φέτος όλοι οι πολίτες, αφού η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου από τις πόλεις προς τα χωριά καθώς η καραντίνα αναμένεται να ισχύσει και τη Μεγάλη Εβδομάδα. Οι επίσημες ανακοινώσεις προβλέπεται ότι θα γίνουν τις ερχόμενες ημέρες.

Αυστηρή προειδοποίηση προς τους πολίτες που επιχειρούν να αψηφήσουν τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας που επιβλήθηκαν λόγω του νέου κορωνοϊού, έστειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έθεσε το ερώτημα: «Υπάρχει θέμα εκδρομέων; Υπάρχει ζήτημα εκδρομέων; Η χώρα είναι σε περιορισμό μετακινήσεων. Σε κάθε περίπτωση κάθε μέτρο είναι πάνω στο τραπέζι και καλούμε τον κόσμο να παραμένει στο σπίτι του».

«Είναι πολύ σημαντικό όλοι να αφήσουμε τις δικαιολογίες. Υπήρχε μία έξαρση τηλεφώνων από συμπολίτες που ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ εφευρετικότητας. Την Παρασκευή χάλασαν σε όλους τα υδραυλικά στα εξοχικά τους» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχει ζήτημα εκδρομέων», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την έξοδο πολιτών προς τα χωριά τους, ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας.

Γεωργιάδης: Δεν πρόκειται να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος

Κυκλοφόρησε η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση της χρονικής επέκτασης του κλεισίματος των καταστημάτων, μέχρι 11 Απριλίου, σε 66 κλάδους της οικονομίας ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, απέκλεισε κάθε πιθανότητα να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος.

«Προχωράμε με Σχέδιο και Πειθαρχία!» έγραψε στο twitter ο υπουργός δημοσιεύοντας τη νέα ΚΥΑ (ΦΕΚ 28 Μαρτίου άρ. Φύλλου 1081) με την οποία προβλέπεται ότι παρατείνεται έως τις ‪11 Απριλίου‬ η απαγόρευση λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε 66 κλάδους της οικονομίας για τον περιορισμό του κινδύνου της διασποράς του κορονοϊού. Από το μέτρο εξαιρούνται οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον καθώς και τις υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης συσκευών.
Καραντίνα

«Δεν πρόκειται να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος. η καραντίνα σίγουρα θα ισχύσει μέχρι τότε καλό είναι να το λέμε από τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Σκάϊ και πρόσθεσε  ότι αύριο Δευτέρα, θα εκδώσει εγκύκλιο προς κτηνοτρόφους και σφαγείς να λάβουν υπόψιν τους ότι φέτος δεν θα γίνει η καθιερωμένη κατανάλωση αμνοεριφίων την περίοδο του Πάσχα.

Εξήγησε πως ενώ η χώρα τα έχει πάει καλά στην διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού θα ήταν «πολύ μεγάλο λάθος» να μεταδοθεί στην επαρχία από την Αθήνα που έχει τα πιο πολλά κρούσματα. Κάλεσε τους πάντες να κάνουν υπομονή έναν μήνα.

Θεοδωρικάκος: Αν φύγουμε επιβαρύνουμε το σύστημα υγείας

Και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για οποιοδήποτε μέτρο κριθεί αναγκαίο τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η καραντίνα στην οποία έχει τεθεί η χώρα θα ισχύει και το Πάσχα.

«Νομίζω ότι η ελληνική κοινωνία δίνει μάχη ενάντια στον κορωναϊό. Στην Ελλάδα πάρθηκαν εγκαίρως τα μέτρα. Ο πρωθυπουργός μαζί με το επιτελείο των ειδικών επιστημόνων παρακολουθεί καθημερινά την κατάσταση. Αν χρειαστεί παρθεί και άλλο μέτρο, θα παρθεί. Έχουμε κερδίσει ότι υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ανάμεσα στους πολίτες και το κράτος. Είδαν ότι η κυβέρνηση αντέδρασε έγκαιρα και έβαλε πάνω από όλα την ανθρώπινη ζωή. Η συμπεριφορά της ελληνικής κοινωνίας είναι πολύ υπεύθυνη» σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο MEGA.

«Με υπομονή, με καρτερικότητα, ίσως χρειαστεί να περιμένουμε λίγο παραπάνω. Ασφαλώς και μπορούμε να πάμε και μέχρι τον Μάιο με μέτρα. Αυτές οι αποφάσεις παίρνονται από τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με όσα λένε οι ειδικοί. Πού να πάμε το Πάσχα; Θα συνεχίζεται η καραντίνα. Αν φύγουμε από την πόλη να πάμε σε χωριά θα επιβαρύνουμε το σύστημα υγείας, θα μεταφέρουμε τον ιό. Θα κάνουμε ένα ξεχωριστό Πάσχα στα σπίτια μας» τόνισε ο ίδιος.

«Πρέπει να ακούμε τους ειδικούς. Εκείνοι μας έχουν προϊδεάσει ότι ο Απρίλιος θα είναι δύσκολος μήνας, με αύξηση κρουσμάτων και θανάτων» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα