Κορονοϊός: Στους 27 οι νεκροί στη χώρα μας. Άνδρας σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης το θύμα

Κορονοϊός: Στους 27 οι νεκροί στη χώρα μας. Άνδρας σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης το θύμα

Ακόμα ένας νεκρός προστέθηκε στη λίστα του θανάτου από κορονοϊό στην Ελλάδα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για άνδρα που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο άτυχος άνδρας είχε πεθάνει το προηγούμενο διάστημα ωστόσο ο θάνατος του έγινε γνωστός σήμερα γιατί έπεσε… θύμα της γραφειοκρατίας.

Συγκεκριμένα αντί ο θάνατος του να δηλωθεί στο ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, δηλώθηκε στον ΕΟΔΥ.

Στους 27 ανήλθαν, αργά το βράδυ της Πέμπτης, οι νεκροί από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα μας.

Ο άτυχος άνδρας εξέπνευσε την Τετάρτη 18 Μαρτίου στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, αλλά ο θάνατός του... παρέπεσε λόγω γραφειοκρατίας, σύμφωνα με το protothema.

Πιο συγκεκριμένα, αντί να δηλωθεί στο ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, δηλώθηκε στον ΕΟΔΥ και η αναφορά βρέθηκε τυχαία... την Πέμπτη, οκτώ ημέρες μετά τον θάνατό του.

Η τραγική ιστορία με τη δωρεά οργάνων ενός 54χρονου

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα μέρα με τη μέρα αυξάνονται. Το απόγευμα της Πέμπτης 26 Μαρτίου, στην καθιερωμένη ενημέρωση, ο Σωτήρης Τσιόδρφας ανακοίνωσε ακόμα 71 νέα κρούσματα.

Ωστόσο, ανησυχία φαίνεται πως προκαλεί η ιστορία του ενός 54χρονου που έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο Αττικόν.

Σύμφωνα με το κεντρικό ειδήσεων του Alpha, o άνδρας είχε μεταφερθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου με εγκεφαλικό. Εκεί υπεβλήθη σε τεστ για κορονοϊό το οποίο όμως βγήκε αρνητικό.

Οι οικείοι του, βλέποντας τη κατάσταση του να επιδεινώνεται πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του μετά τον θάνατο του σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Όταν ο 54χρονος άφησε την τελευταία του πνοή, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίου του Alpha, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την δωρεά οργάνων και, υποχρεωτικά, πραγματοποιήθηκε ξανά τεστ για τον Covid-19.

Το δείγμα που ελήφθη βγήκε θετικό και έτσι διακόπηκε άμεσα η διαδικασία της δωρεάς οργάνων.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί αν ο θάνατος του 54χρονου οφείλεται στο εγκεφαλικό που υπέστη ή στον κορονοϊό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα