Κορονοϊός: Νεκρός 64χρονος από τη Δαμασκηνιά - Στους 24 οι θάνατοι στην Ελλάδα

Την τελευταία του πνοή, "χτυπημένος" απο τον κορονοϊό, άφησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο γιός του ηλικιωμένου απο την Δαμασκηνιά Κοζάνης που πέθανε προ ημερών απο την φορνική επιδημία.

Ο άτυχος 62χρονος, που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ, στην Θεσσαλονίκη, ήταν παιδί του 90χρονου ιδιοκτήτη του καφενείου του χωριίου, ο οποίος είχε αποβιώσει πριν απο λίγα 24ώρα, όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 64χρονος που ήταν θετικός στον ιό τις προηγούμενες ημέρες είχε δείξει κάποια σημάδια ανάκαμψης, τελικά όμως δεν τα κατάφερε.

Σε νοσοκομειο με κορονοϊό εξακολουθούν να νοσηλεύονται η μητέρα του και χήρα του ηλικιωμένου, καθώς και η χήρα, πλέον, του 62χρονου άνδρα.

46χρονος στρατιωτικός το 23ο θύμα

Το πρωί της Πέμπτης ο αριθμός της λίστας των θυμάτων είχε φτάσει στα 23, καθώς έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ένας στρατιωτικός ηλικίας 46 ετών, με καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης.

Ο άτυχος άνδρας είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό πριν από μερικές ημέρες και είχε μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και νοσηλευόταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν παθολογικά παχύσαρκος.

Πρόκειται για τον πρώτο στρατιωτικό θύμα του κορονοϊού, ο οποίος υπηρετούσε στο Δ' ΣΣ στην Ξάνθη και έφερε τον βαθμό του ανθυπασπιστή.

Μάλιστα είναι ένα από τα πιο νεαρά σε ηλικία θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα μετά τον 42χρονο Γερμανό επισκέπτη καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου, ο οποίος μάλιστα δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται πως στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης κατέληξε ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ακόμη ένα άτομο από κορονοϊό, ένας ηλικιωμένος άνδρας από τον Εχίνο.

Μάλιστα στη συνέχεια ολόκληρος ο ορεινός οικισμός τέθηκε σε καραντίνα για 14 ημέρες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ