Οι επιπόλαιοι επί κορονοϊού: Βάφτιση με τσιλιαδόρο, λειτουργίες, 5Χ5, γενέθλια σε χώρο στάθμευσης!

Βάφτιση με… τσιλιαδόρο στο Κουκάκι, … Χαιρετισμοί σε Κύθηρα και Ηλιούπολη, ανοικτό… ανθοπωλείο στη Νέα Σμύνη, κάποιες κυρίες παραβίασαν αθλητικό χώρο και έπαιζαν τένις, άλλοι έπαιζαν 5Χ5, ηλικιωμένοι σε πάρκο απειλούσαν να φέρουν τον… δικηγόρο τους στις εκκλήσεις των αστυνομικών να διακόψουν την συνάθροιση, ενώ γονείς σε ανοικτό χώρο στάθμευσης έκαναν γενέθλια και έκοβαν τούρτα!

Πρόκειται για μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα επικίνδυνης επιπολαιότητας πολιτών που αρνούνται να προσαρμοστούν στις οδηγίες γιατρών, ειδικών και πολιτείας για την αποτροπή ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σε τουλάχιστον δυο περιπτώσεις , σε Ηλιούπολη και στο Κουκάκι, ιερείς και πιστοί αδιαφόρησαν για την απαγόρευση τέλεσης θρησκευτικών μυστηρίων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊου και συμμετείχαν σε εκκλησιαστικές δραστηριότητες! Μάλιστα σε μια περίπτωση στο κέντρο της Αθήνας, υπήρχε μέχρι και…τσιλιαδόρος που ενημέρωνε τους δεκάδες παρευρισκόμενους στην τέλεση της βάφτισης για την έλευση περιπολικού και ακολούθησε μαζική απομάκρυνση των πιστών από το σημείο! Σε ναό της Ηλιούπολης δε και συγκεκριμένα σε αυτόν του Προφήτη Ηλία, επτά πιστοί κλειδώθηκαν στο ναό για να προσευχηθούν όπως είπαν και χρειάστηκε η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ για να απομακρυνθούν. Το συμβάν κατεγράφη και στα άτομα έγιναν συστάσεις.

Στο μεταξύ, περιπολικά της αστυνομίας κινούνταν σε χώρους συνωστισμού πολιτών σε δρόμους, πάρκα, πλατείες, με τα μεγάφωνα των περιπολικών της αστυνομίας να επαναλαμβάνουν το ηχογραφημένο μήνυμα, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού. Το κείμενο είναι σε 10 γλώσσες, στα Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Αραβικά, Ουρντού, Φαρσί, Νταρί, Χίντι, Παντζάμπι και Παστού που ακούγονταν διαδοχικά, προς τους πολίτες που δεν έχουν περιορίσει τις άσκοπες μετακινήσεις, περιττές βόλτες, εξόδους και συναθροίζονται μαζικά σε διάφορα σημεία της πόλης.

Στο μεταξύ από την Πέμπτη 12 Μαρτίου έως και χθες έχουν βεβαιωθεί 222 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και έχουν συλληφθεί 233 άτομα για παραβιάσεις των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Τις πρώτες τρεις θέσεις καταλαμβάνουν η Αττική με 94 συλλήψεις, η Δυτική Ελλάδα με 36 και 13 η Κεντρική Μακεδονία.

Οι συλληφθέντες λειτουργούσαν χώρους λιανικής πώλησης, κομμωτήρια, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ανθοπωλεία, γήπεδα, καταστήματα ενδυμάτων και άλλα για τους οποίους ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

thtetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα