Φως στη δολοφονία της μητέρας - Την χτύπησαν και την πέταξαν νεκρή στη θάλασσα

Φως στη δολοφονία της μητέρας - Την χτύπησαν και την πέταξαν νεκρή στη θάλασσα

Την δολοφόνησαν» φωνάζουν τα παιδιά της Τζιν Χάνλον και οι Αρχές αναζητούν στοιχεία και μάρτυρες.

Κάποιος, με τον οποίο είχε ραντεβού, την έριξε νεκρή στο λιμάνι του Ηρακλείου. Αυτόν το δράστη ψάχνουν έντεκα χρόνια τώρα τα παιδιά της για να δικαιωθεί η μνήμη της.

Η Τζιν Χάνλον 53 χρόνων, με καταγωγή από το Ντάμφρις της Σκωτίας, ανασύρθηκε νεκρή στις 13 Μαρτίου του 2009 από το λιμάνι του Ηρακλείου. Δημοσιογράφοι από το δελτίο ειδήσεων του BBC Σκωτίας, αλλά και από τοπικές ιστοσελίδες, αναφέρθηκαν στο “Φως στο Τούνελ” και στην προσπάθεια να βρεθούν μάρτυρες που θα φωτίσουν αυτό το θρίλερ.

Η μητέρα τριών παιδιών ζούσε μόνιμα στο χωριό Γούβες Ηρακλείου και εργαζόταν ως σερβιτόρα σε διάφορα καταστήματα.

Σύμφωνα με την τελική – συμπληρωματική ιατροδικαστική έκθεση, είναι δεδομένο πως η Τζιν χτυπήθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού, ενώ βρισκόταν στη στεριά και κάποιος ή κάποιοι, έριξαν το άψυχο σώμα της στη θάλασσα.

Το Λιμεναρχείο Ηρακλείου είχε παραπέμψει δυο ύποπτους άνδρες που είχαν επαφές με την Χάνλον την ημέρα του θανάτου της. Κατά την έρευνα, έπεσαν σε αντιφάσεις, ενώ τα άλλοθι που παρουσίασαν, καταρρίφθηκαν.  Μάλιστα, ο  ένας απ’ αυτούς μετέφερε συχνά με το μηχανάκι του την άτυχη μητέρα.

Με Βούλευμα ωστόσο του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, κατόπιν σχετικής προτάσεως του Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών, αποφασίστηκε να μην ασκηθεί δίωξη κατά των δυο υπόπτων. Έτσι, η δικογραφία μπήκε στο αρχείο αγνώστων δραστών και ξεκίνησε η περιπέτεια για τα παιδιά της.

«ΤΗΝ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΑΝ ΝΕΚΡΗ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ…»

Από το σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η άτυχη Τζιν Χάνλον, ο δικηγόρος της οικογένειας Απόστολος Ξυριτάκης, μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ».

«Προκύπτει από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις ότι ο θάνατος προϋπήρχε της πτώσης της στο νερό. Ήταν ήδη νεκρή πριν βρεθεί στη θάλασσα. Υπάρχουν πολλά στοιχεία, αλλά όσο περνάει ο καιρός γίνονται και πιο θολά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ…

Ο πρώην διοικητής Ασφάλειας Λιμεναρχείου Ηρακλείου Βασίλης  Βερυκοκίδης, είχε ασχοληθεί ενδελεχώς με την έρευνα γύρω από τις συνθήκες θανάτου της άτυχης Βρετανίδας.

«Από τη δεύτερη ιατροδικαστική που ζητήθηκε, επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι που είχαμε στην αρχή. Ότι δηλαδή είχε κάποιο θλαστικό τραύμα, κάτι που δεν υπήρχε στην πρώτη ιατροδικαστική έκθεση. Από κει και πέρα ξεκίνησε εξονυχιστικά η έρευνα», ανέφερε.

Σύμφωνα με μαρτυρίες η Τζιν Χάνλον πρέπει να είχε ραντεβού με κάποιο άτομο που είχε γνωρίσει διαδικτυακά.

«Το είχε εκμυστηρευτεί σε φιλικό της πρόσωπο. Προφανώς είχε κάποιο ραντεβού για να φύγει από τις Γούβες και να έρθει στο Ηράκλειο, όπου και βρέθηκε νεκρή», είπε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος της οικογένειας.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ…

Ο γιος του θύματος, απευθύνθηκε στο «Τούνελ» για να βγει επιτέλους η αλήθεια στο φως.

«Παλεύουμε εδώ και έντεκα χρόνια για να δικαιωθεί η μνήμη της μητέρας μας. Από το 2009 η υπόθεση έχει ανοίξει και κλείσει δυο φορές. Τώρα είναι η πιο σημαντική. Ιδιαίτερα μετά από το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία, όπου υπήρξαν νέες πληροφορίες.»

«Είμαι 100% αποφασισμένος να αγωνιστώ μέχρι το τέλος, μέχρι την τελευταία μου αναπνοή. Δεν είναι κάτι το οποίο μπορείς να ξεχάσεις, δεν έχεις την επιλογή. Πολλοί άνθρωποι μου λένε «δεν πιστεύεις πως είναι ώρα απλά να σταματήσεις και να τα παρατήσεις;» Η απάντηση σε αυτό είναι όχι. Δεν είναι ένας διακόπτης που μπορείς απλά να τον κλείσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

anikolouli

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα