Κορονοϊός: Σε καραντίνα το πλοίο Blue Star Μύκονος στο λιμάνι της Λήμνου

Κορονοϊός: Σε καραντίνα το πλοίο Blue Star Μύκονος στο λιμάνι της Λήμνου

Σε εξέλιξη είναι ένα ένα απίστευτο θρίλερ στο λιμάνι της Μυρίνας στη Λήμνο με το πλοίο Blue Star  Mykonos.

Θρίλερ επικρατεί αυτή την ώρα στο φέρι μποτ Blue Star Mykonos, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο από Καβάλα προς Μυτιλήνη.

Το πλοίο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο "Blue Star Μύκονος" παραμένει από τις 2 τα ξημερώματα δεμένο στο λιμάνι της Λήμνου, μετά την αναφορά ότι μέλος του πληρώματος εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα για κορονοϊό.

Ωστόσο, εκατόν εικοσιεπτά επιβάτες έχουν αποβιβαστεί στο λιμάνι της Λήμνου. Οι επιβάτες έχουν ενημερωθεί από τις τοπικές υγειονομικές Αρχές και τον ΕΟΔΥ να παραμείνουν σε κατά οίκον περιορισμό, έως ότου γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα για το μέλος του πληρώματος του πλοίου.

Το πλοίο επρόκειτο να αναχωρήσει χθες βράδυ στις 21:30 προκειμένου να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Καβάλα - Λήμνος - Αγ. Ευστράτιος - Μυτιλήνη - Χίος - Βαθύ Σάμου - Καρλόβασι -Φούρνοι - 'Αγ. Κήρυκος -Μύκονος - Σύρος - Πειραιάς. Στις 21.35 ο καπετάνιος του πλοίου ζήτησε ασθενοφόρο για να παραλάβει μέλος του πληρώματος που εμφάνιζε πυρετό. Τελικά το πλοίο αναχώρησε στις 10:30, ενώ ο ασθενής ναυτικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Συνέχισε το δρομολόγιό του δένοντας στη Λήμνο περίπου στις 2 τα ξημερώματα και προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αποβίβασης και επιβίβασης επιβατών. Ο καπετάνιος και ο νομίατρος της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ζήτησε -όταν το πλοίο φτάσει Λήμνο- να μην αποβιβαστεί και επιβιβαστεί κανείς, καθώς ο ναυτικός θεωρείται ύποπτο κρούσμα για κορονοϊό. Ωστόσο, έχει απαγορευθεί να συνεχίσει το ταξίδι του μέχρι βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το μέλος του πληρώματος.

Στις 6:30 το πρωί ο καπετάνιος του πλοίο ενημέρωσε και επίσημα ότι το πλοίο θα τεθεί σε καραντίνα τουλάχιστον για 8 ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Lesvosnews.net το μέλος του πληρώματος που έχει εμφανίσει τα ύποπτα συμπτώματα δεν έχει ταξιδέψει σε χώρες του εξωτερικού και αν βρεθεί θετικός στον κορονοϊό θα υπάρχει δυσκολία στην ιχνηλάτηση του κρούσματος.

Μέσα στο "Blue Star Μύκονος" αυτή τη στιγμή βρίσκονται 341 επιβάτες και 77 μέλη πλήρωμα, ενώ στις 08:00 αναμένεται να σταλεί δείγμα από τον ναυτικό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για να εξακριβωθεί εάν όντως ο ναυτικός είναι ένα ακόμη περιστατικό ασθενή με κορονοϊό.

Τα αποτελέσματα αναμένονται το μεσημέρι.

 Τι αναφέρει επιβάτης του πλοίου που είναι σε καραντίνα στη Λήμνο

 "Το πλοίο είναι γεμάτο με φοιτητές, φύγαμε από Καβάλα. Κανονικά δεν θα έπρεπε να είχε φύγει το πλοίο αφού το ήξεραν από την Καβάλα. Εμείς ενημερωθήκαμε στις 6 το πρωί. Φτάσαμε 2:30 τα ξημερώματα στη Λήμνο. Μας έλεγαν ότι περιμένουν έγκριση από το λιμεναρχείο στην αρχή, δεν μας έλεγαν τι έχει γίνει" δήλωσε στο Μega, επιβάτης του πλοίου. "Μας είπαν στις 6 το πρωί ότι λόγω κάποιου κρούσματος που το πήραν με ασθενοφόρο από την Καβάλα δεν μπορεί να αναχωρήσει το καράβι από την Λήμνο και ότι θα περιμένουμε οκτώ ώρες μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα" πρόσθεσε. "Ο άνθρωπος ήταν στο πλοίο και αποβιβάστηκε, ακούσαμε ότι ήρθε από τον Πειραιά με το καράβι και αποβιβάστηκε μετά. Ο κόσμος ανησυχεί, άλλοι φωνάζουν, άλλοι φοράνε μάσκες" τόνισε.

Το πλοίο "Blue Star Μύκονος" βρίσκεται στη Λήμνο σε καραντίνα λόγω κορονοϊού.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, μέλος του πληρώματος εμφάνισε πυρετό, θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα για κορονοϊό και σε λίγη ώρα θα σταλεί δείγμα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη προς εξέταση. Το πλοίο έχει 341 επιβάτες και 77 μέλη πληρώματος. Το πλοίο έφυγε το βράδυ της Τετάρτης στις 10.30 και βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι της Λήμνου, περιμένοντας οδηγίες και ενημέρωση από τις υγειονομικές αρχές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ κάποιοι επιβάτες κατέβηκαν από το πλοίο και άλλοι επιβιβάστηκαν και έχουν εγκλωβιστεί στο πλοίο. Την ώρα που πήρε ο γιατρός και ενημέρωσε τον καπετάνιο για το ύποπτο κρούσμα είχε αρχίσει ήδη η διαδικασία αποβίβασης και επιβίβασης από το πλοίο.

 

Τι λέει ο Πλακιωτάκης για το πλοίο που βρίσκεται σε καραντίνα στη Λήμνο 

"Πρόκειται για ένα ύποπτο κρούσμα σε μέλος του πληρώματος". Με αυτά τα λόγια ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης επιβεβαίωσε το γεγονός ότι στο πλοίο "Blue Star Μύκονος" σήμανε συναγερμός όταν μέλος του πληρώματος αισθάνθηκε αδιαθεσία. Όπως είπε ο κ. Πλακιωτάκης "δεν έχουμε ακόμα οριστικά αποτελέσματα, πρόκειται να βγουν έως το μεσημέρι, οπότε εμείς περιμένουμε σε κάθε περίπτωση και εφόσον και αν τα δείγματα είναι θετικά ώστε να ακολουθήσουμε τα πρωτόκολλα των ειδικών επιστημόνων". Ο υπουργός Ναυτιλίας πρόσθεσε ότι "είμαστε σε επαφή και επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι σχετικές εξετάσεις".

Δείτε ακόμα