Πρόεδρος Ιατρικού Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας: Να μην γίνονται δεκτοί σε καφετέριες όσοι έχουν βήχα

Πρόεδρος Ιατρικού Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας: Να μην γίνονται δεκτοί σε καφετέριες όσοι έχουν βήχα

Την άποψη πως στην παρούσα συγκυρία οι πολίτες από μόνοι τους θα πρέπει να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό, δηλαδή την συναναστροφή με μεγάλο αριθμό ατόμων σε ένα περιβάλλο λόγω των κρουσμάτων του κοροναϊού εξέφρασε ο πρόεδρος του Ιατρικού Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Ντίνος Γιαννακόπουλος.

Μιλώντας στο onlarissa.gr το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Γιαννακόπουλος εξήγησε πως «η άποψή μου είναι ότι δεν πρέπει να συγχρωτίζονται άτομα και δεν πρόκειται για ευθύνη της καφετέριας ή του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά για ευθύνη του πολίτη. Εκείνος είναι που πρέπει να λάβει τα μέτρα του και να μην πηγαίνει, γιατί ναι μεν η πολιτεία δίνει τις κατευθύνσεις, αλλά η πρόληψη και η αποτροπή διασποράς του ιού είναι ατομική ευθύνη.»

«Να μην γίνονται δεκτοί πολίτες με συμπτώματα»

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, εστιάζει επίσης στους κανόνες υγιεινής που οφείλονται να τηρούν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ώστε να προφυλάσσονται οι θαμώνες. «Το αν θα πρέπει να λειτουργούν ή όχι είναι αρμοδιότητα της κυβέρνησης. Εφόσον λειτουργούν όμως, θα πρέπει να εφαρμόζουν τους βασικούς κανόνες υγιεινής, όπως οι κοινόχρηστες επιφάνειες να απολυμαίνονται ανά τακτά διαστήματα, οι χώροι να αερίζονται διαρκώς, ενώ δε θα πρέπει να γίνονται δεκτά άτομα στο χώρο, τα οποία έχουν βήχα, συνάχι ή πυρετό, ούτε καν με μάσκα!»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα