Ύποπτο κρούσμα κορονοϊού στην Κρήτη- Σε εξετάσεις υποβάλεται ταξιδιώτης από την Ταϊλάνδη

Ύποπτο κρούσμα κορονοϊού στην Κρήτη- Σε εξετάσεις υποβάλεται ταξιδιώτης από την Ταϊλάνδη

Κινητοποίηση του ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο των Χανίων, προκάλεσε ένα ακόμη ύποπτο κρούσμα κορονοϊού την Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας περίπου 75 ετών, που το προηγούμενο διάστημα είχε ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη και αφότου επέστρεψε, ένιωσε κάποια από τα συμπτώματα που παραπέμπουν στον ιό.

Στο Νοσοκομείο Χανίων όπου και μετέβη, εξετάστηκε από το προσωπικό και με τη σύμφωνη γνώμη του ΕΟΔΥ, του πάρθηκε δείγμα ώστε να σταλεί προς εξακρίβωση στα εργαστήρια της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ηράκλειο.

 

"Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο που δεν ανήκει προς το παρόν, στην κατηγορία του "ύποπτου κρούσματος”, ωστόσο θεωρήθηκε καλό να παρθεί δείγμα ώστε να διασαφηνιστεί αν είναι φορέας ή όχι του κορονοϊού", ανέφερε σε επικοινωνία που είχε το zarpanews.gr με την ίδια, η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Ελένη Μπορμπουδάκη.

Ο ασθενής εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χανίων, με την προβλεπόμενη διαδικασία για τη συγκεκριμένη περίπτωση-σε απομόνωση, έως ότου ανακοινωθεί το αποτέλεσμα από το εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Πηγή: zarpanews.gr