Κορονοϊός: Σε καραντίνα εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου

Κορονοϊός: Σε καραντίνα εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου

Σε καραντίνα έχουν τεθεί συνολικά 15 εργαζόμενου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, οι οποίοι φέρεται να ήρθαν σε επαφή με τον 66χρονο άνδρα – το ένατο κρούσμα του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου, ο οποίος μίλησε στο Mega, η διοίκηση αποφάσισε να θέσει σε κατ’ οίκον απομόνωση τους 15 εργαζόμενους.

Ωστόσο, όπως ο ίδιος διευκρίνισε, ότι ενημερώθηκε πως πρόκειται για στάδια που συμβαίνουν κάθε φορά σε κρούσμα κορονοϊού μιας και κάτι τέτοιο το επιβάλει το πρωτόκολλο.
powered by Rubicon Project

Ο ίδιος, ανέφερε ότι ο άντρας είναι διασωληνωμένος παρά το γεγονός ότι νωρίτερα υπήρξαν πληροφορίες που το διέψευδαν. Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί θα είναι το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα που θα μπορούσε να κριθεί σοβαρό.

Ο ασθενής βρισκόταν σε εκδρομή στο εξωτερικό και εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα του ιού την Κυριακή (01/03). Αρχικά προσήλθε στο νοσοκομεία Αμαλιάδας από όπου και παραπέμφθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, όπου και παρέμεινε για νοσηλεία από το απόγευμα της Δευτέρας.

Στο πλαίσιο του ελέγχου εντοπίστηκε θετικός στον κορονοϊό, απομονώθηκε και παρακολουθείται.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχουν κληθεί να εξεταστούν αρκετοί από τους συνταξιδιώτες του, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν κολλήσει και αυτοί από τον ιό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα