Τουρκική προβοκάτσια: Μιλάνε για νεκρό στα σύνορα του Έβρου! Κατηγορηματική διάψευση από την κυβέρνηση

Τουρκική προβοκάτσια: Μιλάνε για νεκρό στα σύνορα του Έβρου! Κατηγορηματική διάψευση από την κυβέρνηση

Κατηγορηματικά διαψεύδει η ελληνική κυβέρνηση, μέσω ανάρτησης στο Twitter του Στέλιου Πέτσα, βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο που παρουσιάζει υποτιθέμενο θάνατο μετανάστη στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Με tweet στα αγγλικά, ο κ. Πέτσας αναφέρει ότι πρόκειται για fake news και καλεί τα άπαντες να χρησιμοποιούν με προσοχή πληροφορίες που μπορεί να είναι τουρκική προπαγάνδα.

«Το βίντεο που δείχνει θύμα στα ελληνοτουρκικά σύνορα είναι ψευδής είδηση. Καλούμε τους πάντες να δείξουν προσοχή όταν αναμεταδίδουν νέα που προωθούν την Τουρκική Προπαγάνδα».

Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως υπάρχει ένας νεκρός μετανάστης στα σύνορα του Έβρου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, “ο μετανάστης πυροβολήθηκε στην πλάτη από Έλληνα στρατιώτη και έπεσε νεκρός”. 

 Μάλιστα, η Hurriyet επικαλείται πληροφορίες που μετέδωσε ο δημοσιογράφος του κρατικού καναλιού TRT, σύμφωνα με τις οποίες ο νεκρός είναι ο Ahmet Ebu Emed, ο οποίος έφτασε στα ελληνοτουρκικά σύνορα με τη βοήθεια φίλων του.

Έβρος: Μετανάστες επιστρέφουν με λεωφορεία στην Κωνσταντινούπολη


Δεκάδες είναι οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν πάρει το δρόμο της επιστροφής για την Κωνσταντινούπολη, φεύγοντας από τα σύνορα του Έβρου.

Φαίνεται πως το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανοίξει τα σύνορα για να περάσουν οι χιλιάδες κόσμου που έχουν συγκεντρωθεί στον Έβρο έχει γίνει αντιληπτό από τους μετανάστες, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να επιστρέφουν σταδιακά από την Ανδριανούπολη στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του OPEN TV Μαρία Ζαχαράκη, από το βράδυ της Κυριακής (1/3) έχει ξεκινήσει επιστροφή προσφύγων και μεταναστών από τα σύνορα προς την Κωνσταντινούπολη, είτε γιατί κάποιοι καταλαβαίνουν ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν τα σύνορα και κουράστηκαν να περιμένουν, είτε επειδή κάποιοι άλλοι κατάφεραν να περάσουν στην Ελλάδα ωστόσο άμεσα οι Αρχές τους επαναπροώθησαν στην Τουρκία.

Οδηγός αστικού λεωφορείου δήλωσε ότι πήγε να πάρει από τα σύνορα πρόσφυγες και μετανάστες να τους πάει πίσω στην Κωνσταντινούπολη, μεταφέροντας μόνο την Κυριακή 500 άτομα και ο κάθε επιβάτης δίνει ότι ό,τι θέλει ως αντίτιμο. Εργαζόμενος σε τουριστικά λεωφορεία ανέφερε ότι από την Κυριακή 1/3 έχουν επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη περίπου 1000 άτομα, τονίζοντας ότι ο καθένας πληρώνει 100 τουρκικές λίρες (15 ευρώ) για τη μεταφορά.

Την είδηση της επιστροφής προσφύγων και μεταναστών επιβεβαιώνει και ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, ο οποίος μιλώντας στο Open ανέφερε πως αρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες έχουν αποχωρήσει από τα σύνορα και έχουν κινηθεί προς την τουρκική ενδοχώρα. «Χθες ήταν μια δύσκολη νύχτα, υπήρχαν συνέχεια προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα, απετράπησαν όλες, σε όλο το μήκος του Έβρου».

«Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι λίγο περίεργη. Στην πρώτη γραμμή κοντά στον φράχτη υπάρχουν ελάχιστοι από τους μετανάστες. Έχουν αποτραβηχτεί προς την ενδοχώρα της Τουρκίας και δεν γνωρίζουμε αν θα κατασκηνώσουν εκεί, αν θα ενισχυθούν. Αυτό που έχουμε στο οπτικό μας πεδίο είναι 4-5 άτομα κοντά στα σύνορα και κάποιες δεκάδες στα χωράφια επί τουρκικού εδάφους».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα