Καστανιές Έβρου: Υδροφόρα ρίψης νερού επιχειρούν στα σύνορα

Καστανιές Έβρου: Υδροφόρα ρίψης νερού επιχειρούν στα σύνορα

Οργανωμένες προσπάθειες παραβίασης των συνόρων αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις κατά μήκος της συνοριακής γραμμής στον Εβρο.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις από χθες το πρωί ως σήμερα το πρωί αποτράπηκε είσοδος σε στην Ελληνική επικράτεια (όλο τον Έβρο) σε 10.000 άτομα.  Ακόμα, 73 άτομα χωρίς σχέση με Ιντλίμπ εισήλθαν παράνομα σε ελληνικό έδαφος, συνελήφθησαν και σχηματίστηκαν δικογραφίες.

Σε συνδρομή των επιχειρησιακών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ και του Σώματος Στρατού Ξηράς ο Αίαντας» έκανε ρίψεις νερού κρατώντας σε απόσταση τους μετανάστες από τα σύνορα.

Το λευκό  όχημα, λοιπόν που οι αστυνομικοί  αποκαλούν «Αίαντα» είχε κάνει την εμφάνιση του στη λεωφόρο Λαυρίου, με αφορμή τις διαδηλώσεις των κατοίκων κατά του ΧΥΤΑ στην Κερατέα. Δεν χρησιμοποιήθηκε κατά των πολιτών αλλά για την κατάσβεση των πυρκαγιών που υπήρχαν από τα επεισόδια.

Αξιωματικοί της Αστυνομίας πάντως που έχουν παρακολουθήσει τις επιδείξεις όπλων από αμερικανικές, ισραηλινές, γερμανικές και γαλλικές εταιρείες, τις κατατάσσουν στα ηπιότερα όπλα αποτροπής. Κι αυτό γιατί με το κανόνι νερού που διαθέτουν, οι αστυνομικοί μπορούν να διαλύουν φλεγόμενα οδοφράγματα αλλά και να τα στρέψουν κατά των διαδηλωτών όταν οι διμοιρίες των ΜΑΤ δέχονται πυρά από βόμβες μολότοφ.

Το καλοκαίρι των «Αγανακτισμένων», ο “Αίαντας” είχε καθημερινή παρουσία στη Ρηγίλλης, σε πολύ κοντινή απόσταση από την πλατεία Συντάγματος.

Ο «Αίαντας», τον οποίο η Ελλάδα προμηθεύτηκε από το Ισραήλ, έχει χωρητικότητα περίπου έξι τόνων νερού, ενώ διαθέτει υποδοχείς για χρωστικές ουσίες ή και δακρυγόνα. Συνολικά η ΕΛΑΣ διαθέτει τέσσερα ειδικά διαμορφωμένες υδροφόρες ενώ τα συγκεκριμένα οχήματα τα είχε προμηθευτεί από το Ισραήλ.

Πηγή βίντεο: nadiareport.gr 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα