Κορονοϊός: Επέστρεψαν οι μαθητές του Κολλεγίου Ψυχικού. Πέντε με έντονο βήχα και πυρετό

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ επέστρεψαν στην Αθήνα οι μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών που βρίσκονταν σε εκδρομή στο Λονδίνο με την κόρη της 40χρονης, η οποία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Οι μαθητές μεταφέρθηκαν αρχικά στο υγειονομείο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, πέντε εξ αυτών παρουσιάζουν έντονο βήχα και πυρετό.

Οι γονείς που περίμεναν εναγωνίως την άφιξη των παιδιών τους συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα των αφίξεων.

Αμέσως μετά από την αποβίβασή τους από το αεροσκάφος, σχηματίστηκαν δύο ομάδες των 98 παιδιών, εξετάστηκαν όλα με θερμόμετρο ενώ τους έγιναν και ερωτήσεις από το ιατρικό προσωπικό.

Για τα πέντε παιδιά που παρουσιάζουν βήχα και πυρετό κλήθηκαν στο αεροδρόμιο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ωστόσο μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής δεν ήταν σαφές αν θα μεταφερθούν σε νοσοκομείο ή αν θα επιστρέψουν στις οικίες τους και με ευθύνη των γονέων τους θα μεταβούν το πρωί σε νοσοκομείο αναφοράς ή σε ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα.

Όπως είναι γνωστό, στο Λονδίνο έχουν παραμείνει η κόρη της 40χρονης και άλλος ένας μαθητής.

Υπενθυμίζεται ότι 100 μαθητές είχαν πάει εκδρομή στο Λονδίνο, για να δουν πανεπιστήμια στα οποία θα φοιτήσουν σε ενάμιση χρόνο.

Από τους 100, οι δύο που παρουσίαζαν τα πιο βαριά συμπτώματα παρέμειναν στο Λονδίνο, αναμένοντας τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους από το σύστημα υγείας της χώρας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα