Κοροναϊός: Πληροφορίες για δύο ύποπτα κρούσματα στη Βουλή

Κοροναϊός: Πληροφορίες για δύο ύποπτα κρούσματα στη Βουλή

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βουλή καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν πληροφορίες για δύο ύποπτα κρούσματα για κοροναϊό.

Οι ίδιες πληροφοφίες του CNN Greece αναφέρουν πως πρόκειται για δύο εργαζόμενους στη Βουλή που πρόσφατα είχαν ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία και οι οποίο εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα.

Τα δύο άτομα οδηγήθηκαν σε νοσοκομείο για εξετάσεις, οι οποίες έχουν αποσταλλεί στο ΠΑΣΤΕΛ και αναμένονται τα αποτελέσματα.
Θωρακίζεται η Βουλή

Μέτρα προστασίας απέναντι τον κοροναϊό που «χτύπησε» την πόρτα της χώρας, λαμβάνει η Βουλή, καθώς στους χώρους της κινούνται καθημερινά εκτός από τους βουλευτές, περισσότεροι από 1.000 άτομα, υπάλληλοι, συνεργάτες βουλευτών, αστυνομικοί και επισκέπτες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Πρόεδρος του Σώματος Κώστας Τασούλας αποφάσισε να διαμορφωθεί ένας ειδικός χώρος στον προαύλιο χώρο, προκειμένου να ελέγχονται όλοι όσοι εμφανίσουν συμπτώματα, δηλαδή, υψηλό πυρετό, καταρροή και βήχα.

Οι υπάλληλοι που θα εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα καλούνται να μην προσέρχονται στο ιατρείο της Βουλής, το οποίο σε κάθε περίπτωση θα παραμείνει ανοιχτό.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή να αντικατασταθούν στις τουαλέτες τα «στέρεα» σαπούνια από υγρά, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού εάν υπάρξει κρούσμα στο Κοινοβούλιο. Έξω από τις αίθουσες, τοποθετήθηκαν επιπλέον αντισηπτικά χεριών. 

Πριν από λίγες ημέρες η υγειονομική μονάδα της Βουλής είχε αποστείλει σε όλους όσοι εργάζονται στο Κοινοβούλιο ενημερωτικό e-mail με βασικά μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα