Καλοκαιρινό καρναβάλι ανήγγειλε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης

Καλοκαιρινό καρναβάλι ανήγγειλε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης

«Η ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων προκάλεσε αναστάτωση, δημιουργεί πικρία, δυσαρέσκεια και απογοήτευση στους εργαζόμενους του δήμου, σε όλους όσοι πάλεψαν για να έχουμε ένα αποτέλεσμα άξιο της πόλης μας, στους συνδημότες μας, στα καρναβαλικά γκρουπ που όλο το χρόνο δημιουργούν το κορυφαίο καρναβάλι της Ελλάδας», τόνισε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, σε δηλώσεις που έκανε στους εκπροσώπους του Τύπου, λίγη ώρα πριν από την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σήμερα, με αφορμή την κυβερνητική απόφαση για παύση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη την χώρα υπό τον φόβο μετάδοσης του κορονοϊού.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος, αυτή η απόφαση δημιουργεί σοβαρά οικονομικά προβλήματα στα μέλη των καρναβαλικών πληρωμάτων και στους επαγγελματίες της πρωτεύουσας της Αχαΐας.

Είπε ακόμη ότι «ζητάμε από την κυβέρνηση έκτακτη επιχορήγηση του δήμου και του καρναβαλικού οργανισμού, και την αποζημίωση των καρναβαλικών πληρωμάτων και των επαγγελματιών, που θα υποστούν οικονομικές συνέπειες από την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων».

Ανήγγειλε καλοκαιρινό καρναβάλι την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, με αφορμή την παράδοση του κτηριακού συγκροτήματος των παλαιών σφαγείων, που θα αποτελεί κόμβο δημιουργίας, με επίκεντρο το πατρινό καρναβάλι. Όπως εξήγησε, «θα “παντρέψουμε” όλα αυτά τα δεδομένα που έχουμε και θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε να έχουμε ένα καλοκαιρινό καρναβάλι και θα προτρέψουμε όλα τα καρναβαλικά πληρώματα να συμμετάσχουν».

«Επιβάλλεται να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των επιστημονικών φορέων που είναι επιφορτισμένοι με τη Δημόσια Υγεία», πρόσθεσε ο Κ. Πελετίδης και υπογράμμισε ότι η εξέλιξη αυτή ανέτρεψε όλο τον σχεδιασμό της πόλης. Επίσης, τόνισε ότι απαιτούνται άμεσα προσλήψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων στον κλάδο της Υγείας, ώστε να στελεχωθούν κέντρα, νοσοκομεία, εργαστήρια, κτλ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα