Κορονοϊός: Για ώρες περίμενε στην ουρά του νοσοκομείου το τρίτο κρούσμα

Κορονοϊός: Για ώρες περίμενε στην ουρά του νοσοκομείου το τρίτο κρούσμα

Σε ιδιωτικό νοσοκομείο πήγε η 40χρονη, καθώς περίμενε πολλές ώρες στην ουρά του νοσοκομείου αναφοράς «Σωτηρία», όπως αναφέρουν ρεπορτάζ.

Ρεπορτάζ του protothema.gr υποστηρίζει ότι υπάρχουν τρία λάθη στη διαδικασία της νοσηλείας του τρίτου κρούσματος κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Το πρώτο της λάθος είναι ότι η 40χρονη αποφάσισε να μεταβεί σε νοσοκομείο, αντί της ισχύουσας οδηγίας του ΕΟΔΥ που προβλέπει επικοινωνία με τον Οργανισμό (στο τηλέφωνο 210-5212054). Ο ΕΟΔΥ δίνει οδηγίες σε όσους θεωρούν ότι είναι πιθανό να έχουν νοσήσει προκειμένου να μεταβούν σε νοσοκομείο αναφοράς της νόσου.

Το δεύτερο λάθος της 40χρονης είναι ότι μετέβη στα εξωτερικά ιατρεία δημοσίου νοσοκομείου -του «Σωτηρία»- όπου πήρε αριθμό προτεραιότητας 160. Είναι άγνωστο αν εκεί ανέφερε το ταξιδιωτικό της ιστορικό, ότι δηλαδή είχε επιστρέψει από την Ιταλία και μάλιστα από περιοχή όπου ενδημεί ο ιός. Το τρίτο της λάθος είναι ότι αφού περίμενε για πολλή ώρα και κουρασμένη από την αναμονή έφυγε από το «Σωτηρία» και μετέβη στο Μετροπόλιταν, σε δεύτερο δηλαδή νοσοκομείο. Ωστόσο εκεί, η αντιμετώπιση ήταν εντελώς διαφορετική. 

Το Metropolitan έχει κλείσει όλες τις πόρτες εισόδου εκτός από μία για την είσοδο των ασθενών. Οποιοσδήποτε θέλει να μπει στο νοσοκομείο, πριν την είσοδό του, πλένει τα χέρια του στον εξωτερικό χώρο, φορά γάντια και μάσκα. Το Metropolitan έχει δημιουργήσει στον χώρο του πάρκινγκ, εκτός νοσοκομείου, έναν ειδικό θάλαμο προκειμένου τα ύποπτα περιστατικά κορωνοϊού να μην εισέρχονται στο νοσοκομείο και να εξετάζονται εκεί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα