Κορονοϊος: Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα. Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι

Κορονοϊος: Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα. Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι

Τρία είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα. Το ένα είναι συγγενικό πρόσωπο της 38χρονης και συγκεκριμένα το παιδί της. Το τρίτο κρούσμα είναι μία γυναίκα στην Αθήνα, η οποία επίσης είχε ταξιδέψει στη Bόρεια Ιταλία και είναι στη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών που είχε.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι κλείνει για προληπτικούς λόγους το σχολείο όπου πηγαίνει ο γιος της γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη. Το 105ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης θα παραμείνει κλειστό για 14 μέρες και σήμερα γίνεται απολύμανση.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, το παιδί, μαθητής δημοτικού είναι σε καλή κατάσταση και νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα στο ΑΧΕΠΑ, όπως και η μητέρα του. Πάντως, προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι το παιδί πήγε κανονικά στο σχολείο του τη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη πήγαν εκδρομή.

Παράλληλα, ακυρώνονται οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα εξαιτίας των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα.

“Αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες”, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

 
 
 
Η γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στις πληγείσες περιοχές της βόρειας Ιταλίας απευθύνθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δώσει δείγμα προκειμένου να εξεταστεί για τον κοροναϊό. Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά οι θεράποντες ιατροί της ενημερώθηκαν για το πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθήσουν και η γυναίκα που είναι καλά στην υγεία της, θα νοσηλεύεται στο εξής στο Αττικό νοσοκομείο σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.
 
Η κατάσταση της υγείας και των τριών ανθρώπων που έχουν προσβληθεί είναι καλή και παρακολουθούνται από τους ειδικούς.
 
Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ιχνηλατείται και το κρούσμα που νοσηλεύεται στην Αθήνα έτσι ώστε να εντοπιστούν όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί της κατά και μετά την επιστροφή της από την Ιταλία.
 
Όπως έγινε επίσης γνωστό το σχολείο του παιδιού της 38χρονης που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ θα μείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους για τουλάχιστον 14 ημέρες, προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω μετάδοση σε συμμαθητές του παιδιού.
 
Το παιδί, δεν πήγε τη Δευτέρα στο σχολείο, ενώ την Τρίτη (25/02) συμμετείχε στη σχολική εκδρομή. «Στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων, στα παιδιά είναι ήπια νόσος σαν απλό συνάχι, θα πάρουμε τα μέτρα που χρειάζεται. Θέλουμε να καθυστερήσουμε τη διασπορά του ιού στην πατρίδα μας και γι'αυτό λαμβάνουμε αυτά τα μέτρα», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο κ. Τσιόδρας.
 
 
Όπως διευκρινίστηκε, είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.
 
«Παρών» στην ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ήταν και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που είπε ότι ματαιώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

-
Σχολιάστε το άρθρο: