Πέρασε από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης η 38χρονη και το απολυμαίνουν

Πέρασε από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης η 38χρονη και το απολυμαίνουν

Έντονη ανησυχία επικράτησε στη Θεσσαλονίκη, μετά την αποκάλυψη του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού, σε 38χρονη γυναίκα που επέστρεψε από το Μιλάνο.

Η γυναίκα μετά την επιστροφή από το ταξίδι της στην Ιταλία την Κυριακή, πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, όπου συνομίλησε με αρκετά άτομα και στη συνέχεια φέρεται να ανέβασε πυρετό και μετέβη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου διαγνώστηκε ο ιός.

Άμεσα ενεργοποιήθηκαν τα μέτρα προστασίας με ειδικά συνεργεία να απολυμαίνουν  τους χώρους του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Άντρες με ειδικό εξοπλισμό ψέκασαν χώρους στο δημαρχείο και συγκεκριμένα στις οικονομικές υπηρεσίες.

Ζέρβας: Δεν είμαστε σε καμία καραντίνα

Δηλώσεις για τα μέτρα που παίρνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού έκανε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας επισημαίνοντας ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος για πανικό.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε πως πριν από λίγο, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη την οποία είχε με αντιδημάρχους του προκειμένου να αποφασίσουν για τα πρώτα μέτρα που θα εφαρμοστούν για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού.

Όπως είπε ήδη ξεκίνησε η απολύμανση των χώρων του Δημαρχείου και αύριο θα συνεχιστεί στις υπόλοιπες υπηρεσίες ενώ τόνισε ότι ο δήμος θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και μόνο κάποιες προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα αναβληθούν για προληπτικούς λόγους.

«Ως Δήμος είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα να συνδράμομε στο έργο του αρμόδιου υπουργείου, όποτε, όπου και αν μας ζητηθεί. Η ενημέρωση των πολιτών πρέπει να είναι απολύτως υπεύθυνοι και να γίνεται από τους αρμόδιους φορείς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το ταξίδι της 38χρονης στο Μιλάνο

Η 38χρονη γυναίκα νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς για την ίωση COVID19 στη βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, η 38χρονη είναι επιχειρηματίας από τον χώρο της μόδας, μητέρα ενός παιδιού και ασχολείται με τα κοινά στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα στις τελευταίες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν υποψήφια με κορυφαίο συνδυασμό της Θεσσαλονίκης.

Η επιχειρηματίας είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Βόρεια Ιταλία και συγκεκριμένα στο Μιλάνο, όπου και παρέμεινε για τέσσερις ημέρες, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά το fashionweek.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα