Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: Η κυβέρνηση να αποσύρει τα ΜΑΤ

Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: Η κυβέρνηση να αποσύρει τα ΜΑΤ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, αναφέρθηκε στην τεταμένη κατάσταση στη Λέσβο, ζητώντας να αποσυρθούν τα ΜΑΤ

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχώρησε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης (26/2) ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, όπως αναφέρει το stonisi.gr μετά τις συγκρούσεις των κατοίκων που αντιδρούν στη δημιουργία κλειστής δομής προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο, με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ο κ. Μουτζούρης απηύθυνε έκκληση και παρότρυνση στην Κυβέρνηση όπως χαρακτηριστικά είπε για την άμεση απόσυρση των ΜΑΤ από το νησί.

To παρών στη συνέντευξη Τύπου έδωσε και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης.

«Συνάντηση κυβερνητικών στελεχών με τους δημάρχους Βορείου Αιγαίου και τον Περιφερειάρχη»

Στην Μυτιλήνη βρέθηκε σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου ο οποίος σε δηλώσεις του stonisi.gr καταδίκασε τις πράξεις βίας εναντίον πολιτών της Λέσβου ενώ παράλληλα προανήγγειλε συνάντηση κυβερνητικών στελεχών με τους Δημάρχους του Βορείου Αιγαίου και τον Περιφερειάρχη.

Σε άλλο σημείο της δήλωσης του ο κ.Αθανασίου τόνισε ότι «ο Λεσβιακός λαός δικαιολογημένα νιώθει πικραμένος και έχει τα δίκια του καθώς έχει ταλαιπωρηθεί τόσα χρόνια με το μεταναστευτικό».

Επιπρόσθετα ο βουλευτής της Ν.Δ ζήτησε από όλους αυτοσυγκράτηση και να πέσουν οι τόνοι «ούτως ώστε πηγαίνοντας πάλι στην Αθήνα να συνδιαλέγουμε με την Κυβέρνηση ο Περιφερειάρχης και οι Δήμαρχοι προκειμένου να βρεθεί μια λύση προς το συμφέρον του Λεσβιακού λαού».

 

newsbeast

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO