Ο συνταξιδιώτης της 38χρονης ασθενούς: Τι συζήτησε μαζί της για τον κοροναϊό μέσα στο αεροπλάνο

Ο συνταξιδιώτης της 38χρονης ασθενούς: Τι συζήτησε μαζί της για τον κοροναϊό μέσα στο αεροπλάνο

Αποκλειστικά στο MEGA και στον Νίκο Ευγγελάτο μίλησε ο φίλος και συνταξιδιώτης της 38χρονης γυναίκας όπου βρέθηκε θετική στο πρώτο τεστ για τον κοροναϊό στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να αποτελεί και το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα που καταγράφεται στην Ελλάδα.

Ο άνδρας ανέφερε πως ήταν στην ίδια πτήση με την 38χρονη, αποκαλύπτοντας τον διάλογο που είχαν για τον κοροναϊό μέσα στο αεροπλάνο.

«Εμείς ταξιδέψαμε στην ίδια πτήση και γνωρίζαμε τον σύζυγό της. Μας είπαν πως είχαν ταξιδέψει στο Μιλάνο για την εβδομάδα μόδας» τόνισε ο άνδρας προσθέτοντας πως κατά τη διάρκεια της πτήσης η γυναίκα του είπε πως αισθανόταν μία χαρά και δεν είχε κανένα απολύτως σύμπτωμα.

«Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι πως στην Θεσσαλονίκη δεν υπήρξε κανένας έλεγχος μετά την προσγείωσή μας, ενώ από την άλλη πλευρά πριν φύγουμε από το Μιλάνο υπήρξε έλεγχος , καθώς μας μέτρησαν την θερμοκρασία στο αεροδρόμιο», τόνισε ο άνδρας.

Ο άνδρας τόνισε πως αφού επιβεβαιώθηκε πως η 38χρονη φίλη του είναι θετική στο πρώτο τεστ για τον κοροναϊό, ο ίδιος δέχτηκε τηλεφώνημα από νοσοκομεία της περιοχής.

«Μας είπαν να προσέχουμε, μας ρώτησαν αν έχουμε πυρετό, ενώ μας άφησαν και τα τηλέφωνά τους  για να τους πάρουμε πίσω σε περίπτωση που αισθανθούμε κάτι», τόνισε.

Όσον αφορά την ατμόσφαιρα στο Μιλάνο, ο φίλος της 38χρονης τόνισε πως δεν είδε κάποια συγκλονιστική αλλαγή εξαιτίας του κοροναϊού, ενώ οι αρχές εκεί εξέδωσαν οδηγίες λίγες μέρες πριν επιστρέψει στην Ελλάδα.

«Οι άνθρωποι δεν πανικοβλήθηκαν αμέσως, ενώ προς το τέλος του ταξιδιού πάρθηκαν κάποια μέτρα κυρίως όσον αφορά τα ΜΜΜ», ανέφερε ο ίδιος.

Το προφίλ της 38χρονης

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 38χρονη είναι καλά στην υγεία της και νοσηλεύεται σε ειδική μονάδα του ΑΧΕΠΑ, το οποίο αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς στην Κεντρική Μακεδονία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η γυναίκα είναι επιχειρηματίας και έχει ασχοληθεί με τα κοινά της Θεσσαλονίκης.

Το Σαββατοκύριακο, η 38χρονη είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο, προκειμένου να δώσει το «παρών» στην έκθεση μόδας της πόλης. Η ίδια επέστρεψε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, με πτήση της «Ryanair».

Τη Δευτέρα, ανέπτυξε ορισμένα ήπια συμπτώματα και μετέβη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» το βράδυ της ίδιας ημέρας. Στη συνέχεια, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή της στο ΑΧΕΠΑ.

«Η νεαρή γυναίκα είναι σε καλή κατάσταση και παρακολουθείται από μία ομάδα εξαιρετικών συναδέλφων γιατρών στη Θεσσαλονίκη. Γίνεται ιχνηλάτιση των επαφών της και οι κοντινές επαφές θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση και θα επιτηρείται η υγεία τους. Η νόσος παραμένει μία ήπια νόσος και τονίζουμε την ανάγκη τήρησης των κανόνων υγιεινής των χεριών» δήλωσε, νωρίτερα, ο Σωτήρης Τσιόδρας, επιστημονικά υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό.
Σε απομόνωση 15 άτομα του στενού κύκλου της 38χρονης

Την ίδια ώρα, σε απομόνωση έχουν τεθεί συνολικά 15 άτομα από το στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της 38χρονης, η οποία αποτελεί το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κανένα από τα παραπάνω άτομα δεν φέρουν συμπτώματα ύποπτα για τον θανατηφόρο ιό. Παρ’ όλα, αυτά θα παραμείνουν υπό στενή παρακολούθηση για τις επόμενες ημέρες.

.in.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα