Αχαία: Νεκρός ο 36χρονος σε εργατικό ατύχημα

Αχαία: Νεκρός ο 36χρονος σε εργατικό ατύχημα

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία στο Διακοπτό της Αιγιάλειας από τον τραγικό και ξαφνικό θάνατο του 36χρονου Κώστα Θεοδούλη που βρήκε τραγικό τέλος εγκλωβισμένος  το μεσημέρι της Πέμπτης σε σιλό εργοταξίου.

Ανασύρθηκε, μετά από προσπάθειες των πυροσβεστών, μετά από ώρες χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αιγίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η οικογένεια Θεοδούλη διατηρεί επιχείρηση με μηχανήματα χωματουργικών εργασιών και ο Κώστας ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση, ασχολείτο ως χειριστής μηχανημάτων, απασχολούμενος σε έργα που γίνονταν στην ευρύτερη περιοχή.

Η ΓΣΕΕ για το εργατικό δυστύχημα στο Αίγιο

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) εκφράζει τη θλίψη, αλλά και την αγανάκτησή της, για τον θάνατο του 36χρονου Κώστα Θεοδούλη εν ώρα εργασίας σε λατομείο στο Διακοπτό του Δήμου Αιγιαλείας, «όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, παγιδεύτηκε μέσα σε σιλό με άμμο».

«Ένας ακόμη εργαζόμενος χάνει τη ζωή του την ώρα του μεροκάματου, αποδεικνύοντας τα ελλιπή μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Η Συνομοσπονδία έχει κρούσει κατ' επανάληψη τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας την αυστηροποίηση των ελέγχων και την αναγκαιότητα ύπαρξης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Τα τραγικά συμβάντα, όμως, αποδεικνύουν, δυστυχώς, ότι οι υπεύθυνοι έχουν κλειστά τα αυτιά τους» επισημαίνει, σε ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο, απαιτεί την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών και την απόδοση ευθυνών. «Απαιτούμε την εντατικοποίηση των ελέγχων, ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα», καταλήγει η ΓΣΕΕ.

 

thebest.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα